Tatal Nostru “…Sfinteasca- se Numele Tau; “
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2
Album: Tatal Nostru
Categorie: Diverse

“…Sfinteasca- se Numele Tau; “
Matei 6: 9

    Rugaciunea Tatal nostru este o rugaciune cu un bogat continut de invatatura. Domnului Isus a cuprins aici pamantul si cerul, ispita si puterea de a iesi din ea, greseala si iertarea, Numele Lui si nevoile noastre. Invatam de la El si vrem si sa ne rugam ca El.
    Ce inseamna sa fie sfintit Numele Domnului ?
    O prima observatie ar fi aceea ca nu putem trata cu usuratate, iresponsabil, Numele lui Dumnezeu. Numele Lui este asociat cu puterea, cu neprihanirea, cu sfintenia, cu slava cea fara de margini, cu tot ceea ce este Dumnezeu Insusi. Cand folosesc oricum si oriunde Numele Lui, ma fac de-a dreptul vinovat de a nu- l fi sfintit. Trebuie sa avem mare grija la tot ceea ce inseamna invocarea acestui nume atat de minunat. Sa-l folosim pentru a-L glorifica, sa-l folosim pentru a-L chema in ajutorul nostru, sa-l folosim pentru a-L face de cunoscut.
    A doua observatie ar fi aceea ca viata mea trebuie sa fie marcata de dorinta de a ma sfinti zi de zi, daca spun: “Sfinteasca- se Numele Tau.” Ioan apostolul spune ca adesea mintim, daca nu este concordanta intre declaratia credintei si viata credintei. Cand rostesc aceasta rugaciune eu ma oblig sa traiesc intru- un asemenea mod ca sa fie sfintit Numele Domnului prin mine. Cum as putea sa pacatuiesc fara pardon si sa spun: “Sfinteasc- se Numele Tau”, cum as putea sa injur fara nici o frica si sa spun: “Sfinteasca- se Numele Tau”, cum as putea sa nu ma tem de El si sa spun: “Sfinteasca- se Numele Tau.” Se poate ? Nu se poate !!!
    A treia observatie ar fi aceea ca Il fac cunoscut pe Dumnezeu, Il sfintesc pe El prezentandu- L si altora. Stiti bine cum este cunoscut un nume. Vorbind si unii si altii despre el. Cand ne gandim la Dumnezeu, bineinteles ca El ramane acelasi indiferent daca eu vorbesc sau nu vorbesc despre El. Activitatea mea, din punctual acesta de vedere, nu influenteaza cu nimic sfintenia lui Dumnezeu. El este nealterabil si neatacabil in Fiinta Lui. Si de-ai vrea sa lupti impotriva Lui, nu-I afectezi cu nimic reputatia. El este, a fost si va fi Dumnezeu ! Am insa harul de a fi folosit ca sa- L sfintesc in fata altora.
    Va doresc din inima de slujitor al dumneavoastra si al Domnului, sa spunem cu frica, dar si cu bucurie: “Sfinteasca- se Numele Tau !”
 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/139007/tatal-nostru-sfinteasca-se-numele-tau