Redeșteptări religioase
Autor: Edward Heppenstall
Album: Dumnezeu m-a găsit
Categorie: Diverse

   Împăratul ... a făcut legămînt înaintea Domnului, îndatorindu-se să urmeze pe Domnul și să păzească poruncile, învățăturile și legile Lui din toată inima și din tot sufletul lui (2 Împărați 23:3)

 

   Versetul acesta consemnează una dintre cele mai mari redeșteptări din istoria vechiului Israel. Modalitatea prin care ea s-a produs este semnificativă: descoperirea cărții Legii, citirea ei și supunerea față de tot ce stătea scris în ea. Opinia unui om bine informat are mai multă autoritate decît cea a unui ignorant. Cuvîntul unui om bun are o influență pozitivă față de cel a unui om rău. În plan religios, noi ne supunem celei mai înalte și mai demne de încredere autorități. Domnul Isus a vorbit cu autoritate. El este Adevărul. Cuvîntul său este adevărul, deoarece vine de la El. În El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii.

   În zilele noastre, autoritatea s-a deplasat, în mare parte, spre așa-numita experiență individuală cu supranaturalul. La baza convingerii că cineva Îl cunoaște pe Dumnezeu stă tot mai frecvent argumentul întîlnirii personale cu El. Pătrunderea în lumea spiritelor se face ușor, fapt ce îi determină pe oameni săse bizuie pe propriile forțe.

   Se pune în mod frecvent accept pe acest timp de experiență, în detrimentul a ceea ce Dumnezeu ne-a comunicat în Cuvîntul Său. Scriptura este expediată ca avînd mai puțină importanță. Mulți oameni care caută în mod sincer să-L urmeze pe Isus Hristos sunt duși în eroare prin apelul la experiențele senzaționale ale altora. Ei se întreabă atunci: „De ce nu mi se arată și mie Dumnezeu în acest fel? Și eu vreau să am o astfel de experiență!” Consecința este aceea că doctrinele, adevărurile obiective și ideile privitoare la religie sunt socotite inadecvate. În această situație, oamenii nu se mai mulțumesc să citească despre Dumnezeu. Ei vor să-L vadă.

   Dumneul Bibliei este Dumnezeul care vorbește. El comunică inteligent cu noi. Așa comunicăm și noi unii cu alții, prin intermediul limbii pe care o cunoaștem. Gîndurile și cuvintele sunt singurele instrumente de care dispunem pentru a înțelege adevărurile relevate de Dumnezeu. Duhul Sfînt transformă Cuvîntul lui Dumnezeu într-un element vital și spiritual. Mai întîi aflăm despre El și despre adevărul Său din Biblie. După aceea, ajungem să-L cunoaștem și să ascultăm de El.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/138167/redesteptari-religioase