Să ne lăudăm cu crucea
Autor: Edward Heppenstall
Album: Dumnezeu m-a găsit
Categorie: Diverse

   În ce mă privește, departe de mine gîndul să mă laud cu altceva decît cu crucea Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este răstignită față de mine și eu, față de lume! (Galateni 6: 14)

 

   Crucea reprezintă apogeul lucrării Domnului Isus Hristos pentru mîntuirea oamenilor. În ea se găsește răspunsul lui Dumnezeu la problema păcatului. Mii de oameni au fost crucificați, însă Omul acesta a fost altfel. Jertfa Lui pentru noi constituie esența istoriei mîntuirii.

   Sunt destul de mulți oameni care preferă mai degrabă să-și poarte o viață întreagă păcatele decît să admită că au păcătuit împotriva Dumnezeului cerului și că numai El îi poate ierta și mântui. În urmă cu cîțiva ani, am citit despre reacția pe care a avut-o odată un sceptic într-o catedrală. Cînd corul a început să intoneze: „Agnus Dei” (n. t. - partea finală a misei catolice), „Iată Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii”, el a ieșit din catedrală în fugă, suduind și exclamînd: „Ce-ar fi să fie adevărat! ”. . . Și chiar, este adevărat!

   Noi știm ce simțăminte are Dumnezeu față de noi. Știm că El este sursa -izvorul oricărui lucru bun, că dragostea Sa este mai tare decît ura, mai puternică decît păcatul, mai neînduplecată decît focul iadului. Iubirea Sa ne este suficientă chiar și în cea mai disperată situație în care ne-am putea găsi. Prin cruce, El ne transmite că nu vrea să renunțe la noi ori să ne lase în voia păcatului și a morții. El nu-Și pierde niciodată răbdarea și ne așteaptă să acceptăm mîntuirea și refacerea. El ne dezvăluie planul Său de a ne răscumpăra prin jertfa Unuia dintre membrii Divinității: prin Fiul Său, care a privit speriat la abisul despărțirii eterne de Tatăl Său, dar care a refuzat să ne lase pradă morții veșnice.

   John Newton a fost căpitanul unui vas ce transporta sclavi din Africa în America. Mai tîrziu, L-a cunoscut pe Hristos și a devenit preot în Biserica Anglicană. Înainte de a muri, și-a scris singur epitaful:

   „John Newton, slujitor al Bisericii, odinioară un necredincios, și un libertin, ajuns rob al sclavilor din Africa, a fost, prin îndurarea îmbelșugată a Domnului și Mântuitorului nostru, Isus Hristos, ținut în viață, refăcut, iertat, rânduit să predice credința pe care multă vreme a încercat să o distrugă. ”

   Harul și îndurarea lui Dumnezeu reprezintă tot ce avem mai de preț în viață!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/137601/sa-ne-laudam-cu-crucea