Scurta istorioara -Napoleon infrant de fulgul de nea in Rusia
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse

Inainte de a invada Rusia, Napoleon Bonaparte i-a spus ambasadorului rus ca si-a pus in gand sa distruga imperiul rus. Ambasadorul i-a replicat cu un citat celebru: "Omul propune, dar Dumnezeu dispune!"

     "Spune-i stapanului tau", s-a rastit arogantul si prea plin de sine corsican, "ca de-acum eu propun si tot eu sunt cel care dispune!"
      Cuvintele acestea au fost o provocare obraznica la adresa lui Dumnezeu si Cel Atotputernic nu a ezitat sa o ia in consideratie. Dumnezeu nu s-a ostenit sa se ridice de pe tronul Sau din slava, ci si-a trimis unul din plapanzii si firavii slujitor  sa dea piept cu artagosul Napoleon: fulgul de zapada. Corsicanul a navalit cuceritor pe strazile pustii ale Moscovei, dar dupa retragerea sa tragica, grosul trupelor sale au ramas inghetate in trunda troienita. 
Autoritatile rusesti aveau sa contabilizeze pretul platit de Napoleon: 213.516 trupuri de francezi morti de frig si mizerie si 95.816 cadavre de cai morti. 
Oricat de mare ai fi in ierarhia sociala, nu uita ca nu poti  fi decat "numarul doi". Numarul Unu l-a pastrat Dumnezeu pentru Sine insusi. 

 Acest text l-am  extras din cartea pe care o citesc acum, Chemarea Intelepciunii, de Daniel Branzei.

fiti binecuvantati,

simona.
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/137399/scurta-istorioara-napoleon-infrant-de-fulgul-de-nea-in-rusia