Fii un bun altruist
Autor: Haidu Ionut
Album: Fii un bun...
Categorie: Diverse

Pot totul în Cristos, care mă întărește – Filipeni 4:13

Puterea de-a ajuta ține de modul în care percepem puterea noastră. Depinde din ce sursă ne alimentăm. Oamenii din jurul nostru au nevoie de ajutorul nostru dincolo de limitele confortului propriu. Împreună cu Dumnezeu prin comportamentul nostru vom deveni o minune și vom face minuni pentru cei din jur.

            Doi băieți au mers să patineze pe un lac înghețat dar gheața s-a spart și unul din ei a căzut în apa înghețată. Prietenul său, care era puțin mai mic decât el, l-a văzut zbătându-se în apa și apoi dispărând sub gheață. A încercat cu disperare să spargă gheața izbind-o cu patinele și cu pumnii încercând să ajungă la prietenul său dar n-a reușit. Deodată a observat o creangă uriașă la marginea lacului. A alergat la ea și a tras-o înspre locul unde prietenul său era prins sub gheata și, uimitor, a ridicat-o deasupra capului și a izbit gheata, făcând o crăpătură, astfel încât prietenul lui sa poată respira și să iasă afară.

            Oamenii s-au minunat cum a fost posibil ca un băiat așa mic a fost în stare să ridice creanga aceea uriașă salvând-și prietenul. Așa că au întrebat cum a fost posibil acest lucru? S-au oferit mai multe explicații dar cea mai bună a venit chiar din partea băiatului care a fost salvat. El a spus: “A reușit pentru că n-a fost nimeni prin preajmă care să-i spună că nu poate ridica o creanga atât de mare!”

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/133956/fii-un-bun-altruist