O privire în Paradis
Autor: John Bunyan
Album: Războiul sfânt
Categorie: Meditatii

O privire în Paradis

   ...........................

   Într-o zi, Sufletul-Omului a primit un mesaj din partea Prinţului în care se spunea că El vrea să Se întâlnească cu toţi oamenii şi să le dea instrucţiuni cu privire la siguranţa şi mângâierea lor viitoare. La momentul stabilit, s-au adunat locuitorii oraşului. Emanuel a venit în carul Său împreună cu căpitanii la dreapta şi la stânga. După ce s-a cerut să se facă linişte, Prinţul Şi-a arătat dragostea şi a început să vorbească:

   - O, preaiubiţii inimii Mele din oraşul Sufletul-Omului, privilegiile pe care vi le-am acordat sunt multe şi mari. V-am ales dintre alţii pentru Mine Însumi nu pentru meritele voastre, ci pentru că aşa am vrut. De asemenea, v-am răscumpărat nu numai din frica de legea Tatălui Meu, ci şi din mâinile Diavolului. Am făcut aceasta pentru că vă iubesc şi am pe inimă binele vostru. V-am răscumpărat pentru Mine, ca nimic să nu împiedice drumul vostru spre desfătarea Paradisului. Preţul acesta nu l-am plătit cu lucruri trecătoare cum ar fi argintul sau aururl, ci cu sângele Meu care l-am vărsat pe pământ, ca voi să fiţi ai Mei. Eu v-am împăcat cu Tatăl Meu şi am pregătit pentru voi locuinţe în Oraşul Împărătesc. Lucrurile pe care Tatăl  Meu le-a pregătit pentru voi acolo, nu s-au suit la inima omului şi nu au fost văzute cu ochii oamenilor.

   Mai mult, Suflete-al-Omului, voi aţi văzut ce am făcut şi cum v-am scos din mâinile vrăjmaşilor voştri. Voi v-aţi răzvrătit foarte mult împotriva Tatălui Meu şi eraţi mulţumiţi să fiţi posedaţi şi ucişi de vrăjmaşii sufletului vostru. Am venit întâi cu legea Mea apoi cu Evanghelia Mea ca să vă trezesc şi să vă arăt gloria Mea.

   Ştiţi ce aţi fost, ce aţi vorbit şi ce aţi făcut şi de câte ori v-aţi răzvrătit împotriva Tatălui Meu şi împotriva Mea. Totuşi, Eu nu v-am părâsit ci am suportat atitudinea voastră că M-aţi respins, am aşteptata să vă schimbaţi şi v-am primit numai din cauza harului şi a bunăvoinţei Mele. Nu voi permite să fiţi pierduţi, aşa cum poate aţi fi dorit de bună voie, din toată inima voastră. V-am înconjurat din toate părţile, ca să vă săturaţi de căile voastre. Când v-am cucerit, am schimbat aceasta în folosul vostru.

   Aţi văzut de asemenea, ce armată mare a Tatălui Meu am adus în oraşul vostru; căpitani, domnitori, soldaţi şi oameni de război. Ei sunt slujitorii Mei şi ai voştri; fiecare din ei intenţionează doar să apere, să cureţe, să întărească, să vă pregătească pentru a intra în prezenţa Tatalui, în binecuvântarea şi gloria Lui; pentru aceasta aţi fost voi creaţi!

   Ştiţi că v-am iertat caderea şi v-am vindecat. Într-adevăr, Mă mâniasem, dar din dragoste pentru voi am îndepartat mânia de la voi. Mânia şi supărarea Mea s-au consumat în nimicirea vrăjmaşilor voştri, locuitori din Sufletul-Omului. Nu bunătatea voastră M-a făcut să Mă întorc la voi după ce Mi-am ascuns faţa din cauza fărădelegilor voastre şi am plecat de la voi. Calea voastră duce la pierzare, însă Eu am găsit posibilitatea întoarcerii voastre. Eu v-am pus hortar şi zid când începeaţi să vă duceţi către lucruri care Mie nu-Mi plac.

   Eu am făcut ca dulcele vostru să devină amar, ziua voastră noapte, şi drumul neted să fie spinos. Am făcut de ruşine pe toţi cei  care au căutat distrugerea voastră. Eu l-am pus pe domnul Teamă-Evlavioasă să lucreze în Sufletul-Omului. După decăderea voastră dureroasă, v-am trezit conştiinţa şi am fost gata să vă dau voinţa şi înfăptuirea. O, Suflete-al Omului, am pus în voi viaţă, aşa ca în Mine să găsiţi sănătate, fericire şi mântuirea voastră. Numai Eu am scos demonii a doua oară Din Sufletul-Omului, i-am biruit şi i-am nimicit în faţa ochilor voştri.

   Şi acum, dragul Meu Suflet-al-Omului, M-am intors la voi cu pace, şi nelegiuirile voastre împotriva Mea sunt şterse definitiv, ca şi cum nu ar fi fost niciodată. Lucrurile nu vor mai fi ca în trecut şi Eu voi face pentru voi lucruri mai bune ca la început. După puţin timp, Eu voi lua de pe pământ acest renumit oraş Suflet-al-Omului, dar să nu vă înspăimântaţi de lucrurile pe care vi le spun. Voi duce pietrele, lemnele, zidurile şi praful şi locuitorii în ţara Mea adică în Împărăţia Tatălui Meu. Acolo, voi face un oraş de o aşa putere şi glorie cum nu a mai fost vreodată o altă împărăţie.

   Voi face ca Sufletul-Omului să fie locuinţa Tatălui Meu, deoarece pentru aceasta a fost creată de la început împărăţia Universului. Acolo îl voi face un minunat spectacol, un monument al îndurării, un admirator al gloriei Tatălui Meu. Locuitorii născuţi în Sufletul-Omului vor vedea lucruri pe care nu le-au văzut aici niciodată. În Împărăţia Tatălui Meu veţi fi asemenea celor care aici v-au fost superiori. Şi acolo, dragul Meu Suflet-al Omului, veţi avea o părtăşie mai mare cu Mine, cu Tatăl Meu şi cu Domnul Secretar, mai mult decât puteţi să vă bucuraţi aici.

   În Paradis nu vă veţi mai teme de ucigaşi sau de demoni şi de ameninţările lor. Nu se vor mai urzi comploturi împotriva voastră. Nu veţi mai auzi veşti rele sau zgomotul tobei demonice. Nu va fi nici o armă demonică îndreptată împotriva voastră, nici o emblemă nu va mai flutura pe steaguri ca să vă înspăimânte. Acolo nu veţi avea nevoie de căpitani, de armură, de soldaţi şi de oameni de război. Nu veţi mai avea necazuri sş supărări. Nu va fi posibil ca cineva să se ascundă în zidurile voastre; acolo viaţa durează mai mult decât puteţi voi dori, permanent va fi dulce şi fără întreruperi.

.................................................


Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/130992/o-privire-in-paradis