Ortografia trăită a dragostei
Autor: Alexandrina Tulics
Album: Anotimpuri
Categorie: Dragoste - prietenie

   Ortografia trăită a DRAGOSTEI

   DRAGOSTE!

    D=dar, dăruire, disciplină, discreție, dinamism

   Cu aceste cuvinte atât de frumoase, cel care-și pețeşte  iubita, se prezintă înaintea Cerului și înaintea ei, dar și a oaspeţilor învitați să fie martori la fericirea lor.

   Aceste cuvinte sunt ''lada de zestre cerească'' pe care Dumnezeu a pus-o din plin  celor doi, ce vor să-și unească destinele.

   D... adică DAR! Din ceea ce am, (am primit de la Domnul), inima curată, sinceră, fericită, să fie alături de inima ta, să se sacrifice în necaz, în furtuni și în sărăcie iar în saț, din plin, să se bucure în închinare împreună cu inima iubită înaintea Domnului.

   R=răbdare în răspunsurile pe care le așteptați împreună, care nu se văd, și în situații care se ivesc fără să se anunțe, în boli și suferință, în sărăcie și mijlociri în rugi pentru cauzele soțului indiferent în ce situație se află. Aș numi-o ''înțelepciunea dragostei''.

   A=ascultarea care, dacă este trăită  în familie așa cum este în Biblie, face mai mult decât intențiile bune, cu condiția ca cel căruia i se dăruiește această virtute, să-i înțeleagă și valoarea, și mesajul. Aș numi-o blândețea dragostei.

   G =gustul dragostei sau dăruirea în cele mai frumoase sentimente alese, curate, care aduc și trag după ele respectul de sine și de cel iubit. Aș numi-o aroma dragostei.

   O = osteneala, căci și ea, dragostea, are nevoie ca cei doi căsătoriți să  lupte împreună pentru ea!

   Ea este paza bună a iubirii dăruite. Chiar așa aş numi-o: Paza bună!

   S= stăpânirea de sine! Ca să păstrezi ce ai, trebuie să fi atent, foarte atent în căsnicie căci de multe ori se sparg vase deosebit de frumoase din cauza nestăpânirii de sine! Un vas spart, mai ales unul de preţ, cu greu se poate recondiționa. EL va fi vulnerabil la temperaturi înalte (tonul, agitația, și împrejurările în care a fost accidentat!) Atenție! Aș numi-o salvatoare!

   T= tăria, puterea dragostei care poate trece prin diferite ''intemperii'' dar, dacă este bine îmbrăcată  în promisiunea și împlinirea ei în vremuri rele {suferinţi, supărari exterioare dar care pot acționa în interior}  va putea rezista. Aș numi-o: Liantul, cheagul dragostei.

   E= Emanuel! Cel ce pecetluieşte literele - zestrea  ce formează acest cuvânt dumnezeiesc  viu, care, dacă este  trăit așa cum este alcătuit, aduce bucurie, stabilitate, siguranță, încredere, pace, liniște în familia binecuvântată.


   DRAGOSTE= începe cu D  - Dar; se termină cu E = Emanuel, adică: începutul și sfârșitul acestui cuvânt dumnezeiesc în care, descifrăm căci Emanuel S-a Dăruit = DRAGOSTE.

   Alexandrina Tulics

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/129405/ortografia-traita-a-dragostei