Nu mai da vina pe nimeni pentru lipsa de pace şi bucurie divină din inimă !
Autor: Spataru Constantin
Album: fara album
Categorie: Diverse

Nu mai da vina pe nimeni pentru lipsa de pace şi bucurie divină  din inimă !

 

Făptura nouă adevărată şi luminată de Duhul Sfânt nu mai dă vina pe nimeni şi nimic în special pentru lipsa de Pace si Bucurie divină din inima lui ca şi Domnul Isus deoarece el stie de la Duhul Sfânt că:

1.   Doar Tăria Duhului Sfânt poate fi sursa de izbăvire de orice frică ca să ai pace de sus

2.   Numai el personal poate să socotească tăria Duhului cea mai importantă şi valoroasă şi importanţa todeauna pentru inima lui

3.   Numai el poate să caute apoi aceste lucruri

Deci aşa cum nu poate mânca altul şi să te saturi tu, cum nu poate să se spele altul şi să fi curat tu,tot aşa nu poate altcineva să facă ceea ce trebuie să faci tu ca să fi izbăvit de frică ,amărăciune ,lăcomie etc.

Oamenii cred greşit că părinţii,apoi profesorii,apoi patronii apoi rudele s-au prietenii şi când se pocăieşte crede ca fraţii sau surorile şi chiar Dumnezeu este de vină pentru că el nu are Pace şi Bucurie divină în anumite lipsuri şi confruntări nedorite el zice că dacă aceste persoane l-ar iubi cu adevărat l-ar ajuta oricând vrea el şi atunci el ar fi mulţumit, fericit ,bucuros sută la sută .

Aceasta şi datorită faptului că el crede că banii,persoanele,lucrurile care îi lipsesc s-au şi le doreşte foarte mult ar fi sursa de Pace şi bucurie divină pentru inima lui. Dar Biblia spune că aceste lucruri adică Pacea şi Bucuria divină stau în putere cf.-1 Corinteni 4:20 "Căci Împărăţia lui Dumnezeu nu stă în vorbe, ci în putere."adică sursa acestor lucruri aşa de dorite de inima omului nu sânt banii ,mâncarea ,băutura şi nimic din aceste lucruri vizibile ci puterea Duhului Sfânt deoarece lui nu îi este frică de nimeni şi nimic pentru-că logic daca gandim –cum poate să fie ceva o sursă de pace şi bucurie divina –perfectă dacă această sursă este şi imperfectă şi trecătoare şi poate fi distrusă s-au poate fi înspăimântată dacă este vorba de o persoană umană!

Deci de aceea nu este corect şi nici biblic să dăm vina pe nimeni şi nimic şi nici pe Dumnezeu pentru că nu depinde de ei –ci de mine ce socotesc mai prioritar şi valoros todeauna pentru inima mea şi apoi ceea ce voi socoti aşa, aceea voi căuta deci fiecare persoană va căuta întodeauna mai întâi ceea ce a socotit mai întai că este mai prioritar,valoros şi important pentru inima lui !

De aceea şi Dumnezeu ne va judeca personal pentru alegerile şi căutările lui personale pentru că fiecare a căutat ce a crezut el cu mintea lui că este mai de preţ ,nu ceea ce spune Dumnezeu aşa că la judecată nu mai poti spune nimic deoarece şti clar că nu te-a obligat nimeni să respingi pe Isus s-au să nu  socoteşti puterea Duhului Sfânt singura sursă de pace şi bucurie adevărată  nu bogăţiile şi plăcerile acestei lumi trecătoare!

Este posibil să te numeşti pocăit să nu lipseşti de la Casa Lui Dumnezeu să te rogi mult să faci milostenii şi să fi vechi pe calea Domnului dar încă să dai vina pe alţii pentru lipsa ta de pace şi bucurie divină din inimă atenţie. 

Concluzie : Gîndeşte-te mult,sincer şi bine înainte de a da vina pe cineva pentru lipsa de pace şi bucurie divină din inima ta ,nu cum a făcut Adam care a dat vina pe Eva, iar ea pe Diavol! !

 

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/128737/nu-mai-da-vina-pe-nimeni-pentru-lipsa-de-pace-si-bucurie-divina-din-inima