Încurajări pentru propovăduirea Evangheliei
Autor: John Piper
Album: John Piper
Categorie: Sub flamurile crestinismului

Încurajări pentru propovăduirea Evangheliei

Fă-ţi rost de literatură pe care să o dai!

   Ideea este urmatoarea: gândeşte în felul acesta: "Oriunde pot, vreau să Îl laud pe Hristos!" Vreau să spun relatarea pe care Dumnezeu o foloseşte pentru a da oamenilor viaţă. Pune-ţi ceva în buzunar, în geantă, în servietă, în maşina. Şi roagă-te în fiecare zi: "Doamne, fă-mă un instrument de raspândire a Evangheliei Tale astăzi. Foloseşte-mă pentru a deschide ochii orbilor!"

   Fii conştient de faptul că Dumnezeu poate folosi multe influenţe!

   Ţine minte faptul că ceea ce spui tu unui om despre Iisus poate fi sprijinit de încă mulţi alţii pe care Dumnezeu îi aduce în mod provideţial împreună pentru a vorbi acelui om, deoarece Dumnezeu caută să-l mântuiască. Poate simţi că ţi-ai pierdut cuvintele. Acestea nu sunt niciodată risipite. Cuvântul tău poate să fie începutul influenţării. Sau poate să fie cuvântul final, decisiv, pe care Dumnezeu îl foloseste pentru a aduce un om la credinţă. Spune ceea ce trebuie să spui. Nici cel mai neimportant cuvânt despre Hristos nu este în zadar.

   Când s-a alaturat bisericii noastre, o tânără ne-a relatat modul în care a fost mântuita de Iisus Hristos. Ne-a spus că avea cunostinţe destul de bune despre creştinism, primite de la părinţii ei, dar ignorase totul ca adolescentă şi devenise independentă. Într-o zi mergea pe paljă împreună cu prietenele ei, când s-a apropiat de ele un grup de băieţi atrăgători. S-a gândit să îi impresioneze pentru a fi considerată atrăgătoare şi la modă. Pe când băieţii treceau pe lângă ele, unul dintre ei a spus: "Slavă lui Iisus!"

   Se prea poate ca în seara aceea tinerii să îşi fi spus: "Mărturia asta a fost penibilă. De ce oare nu ne-am oprit ca să vorbim cu ele?" Habar nu aveau că acele cuvinte simple "slavă lui Isus!" străpunseseră inima ei, iar mai târziu au făcut-o să cadă pe genunchi înaintea Mântuitorului.

   Dăruieşte cu generozitate!

   Să fii cunoscut ca o persoană generoasă, nu ca un zgârcit! Iisus a spus: "Împrumutaţi fără să mai aşteptaţi nimic în schimb". Spun asta în general, cu referire la toate posesiunile tale. Oamenii zgârciţi dau impresia că Iisus este neimportant şi nesatisfăcător. Dar, şi mai specific, vreau să spun: fii generos în daruirea cărtilor bune - dacă se întâmplă să cunoşti necredincioşi care citesc cu plăcere. Oferă o carte creştină care te costă15, 20 sau 20 de lei. Oferă-o cadou şi apoi spune-le ce a însemnat pentru tine şi că ţi-ar plăcea să discuţi cu ei cândva. Daca nu îl cunoşti pe omul acela, cere-i  permisiunea să-i dăruieşti o carte care a însemnat mult pentru tine.

............................

Predicarea Cuvântului cu îndrăzneală

   Fă din textu Faptele Apostolilor 4.31 visul şi rugăciunea ta pentru biserica lui Hristos: "După ce s-au rugat, locul unde erau adunaţi s-a cutremurat, si toţi au fost umpluţi de Duhul Sfânt şi au început să vestească Cuvântul lui Dumnezeu cu îndrăzneală." Dacă Dumnezeu S-ar îndura de noi şi ar revărsa Duhul Său Sfânt în felul acesta în biserică, ochii noştri ar străluci de bucurie şi de îndrăzneală, iar gura noastră s-ar deschide pentru a rosti Evanghelia. Am deveni oameni care se poartă şi vorbesc ca şi cum ar fi auzit cea mai măreaţă veste din lume - ceea ce chiar s-a întâmplat. Aşa suntem născuţi din nou. Şi aşa şi alţii sunt născuţi din nou.

                                               Aţi fost născuţi din nou...

                                               Prin Cuvântul lui Dumnezeu

                                     care este viu şi care rămâne pe vecie...

                                  Şi acesta este Cuvântul care v-a fost vestit

                                                 prin Evanghelie.

                                                    1 Petru 1.23-25

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/127794/incurajari-pentru-propovaduirea-evangheliei