Dărnicia
Autor: Andrew Murray
Album: Banii
Categorie: Dragoste - prietenie

Harul lui Dumnezeu realizează, prin dărnicie adevărata unitate şi egalitate între sfinţi

Motto: Singura valoare şi binecuvântare a banilor constă în faptul că îi putem cheltui pentru Domnul nostru

   "Aici nu este vorba ca alţii să fie uşuraţi, iar voi strâmtoraţi, ci este vorba de o potrivire: în împrejurarea de acum, prisosul vostru să acopere nevoile lor, pentru ca şi prisosul lor să acopere, la rândul lui, nevoile voastre, aşa ca să fie o potrivire, după cum este scris: "Cel ce strânsese mult, n-avea nimic de prisos şi cel ce strânsese puţin, nu ducea lipsă"."

   Mai este înca o rază de lumină cerească în acest apel pentru strângerea de ajutoare. Banii vor deveni un mijloc prin care creştinii din Ierusalim şi cei din Corint se unesc. Şi ei sunt una tot aşa de mult cum şi poporul Israel a fost una. Aşa cum în poporul Israel adunau mana împreună şi cei slabi şi cei puternici şi o puneau la un loc, pentru ca toţi să primească la fel, aşa este şi în Trupul Lui Cristos.

   Dumnezeu îngăduie bogaţi şi săraci. El distribuie darurile Lui aparent în mod inegal pentru ca dragostea noastră să aibă binecuvântatul privilegiu să restabilească egalitatea. Nevoile unora ne cheamă la dragoste şi la ajutor, ne oferă ocazii de a dărui.

   Alteori, sau în alte condiţii, poate chiar aceia care au avut odată nevoie de ajutor, la rândul lor, îi ajută pe cei ce i-au ajutat. Totul a fost astfel rânduit pentru ca dragostea să aibă ocazia să se manifeste şi pentru ca să existe situaţii în care să se cultive şi să se dovedească credincioşia faţă de Cristos.

   Ce chemare şi ce front de lucru pentru toţi oamenii lui Dumnezeu! Să dovedească, în faţa nevoilor din lume, că planul lui Dumnezeu este şi al lor: "ca să fie o potrivire" şi că duhul egocentric de automulţumire a fost nimicit de cruce. Câtă nevoie este de actele de filantropie şi în misiuni, ca toţi sfinţii să facă tot ce pot "după puterea lor, şi chiar peste puterile lor".

   Şi aceasta în faţa lumii păgâne. O, ce mărturie! Să facem să fie potrivire şi să împărţim cu ei în mod egal ceea ce ne dă Dumnezeu.

   Ce valoare nouă, nebănuită, veşnică dobândesc banii când, prin ei, au puterea să dai celor în nevoi din belşugul pe care îl ai în Cristos. 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/127774/darnicia