Promite și împlinește
Autor: Melania Leinfellner
Album: Devoționale
Categorie: Diverse

   "Mă  voi ruga pentru tine, te voi vizita, îți voi scrie când ajung acasă, îți voi cumpăra lucrul pe care ți l-ai dorit foarte mult" sau, pot fi promisiuni și mai mari... Promisiuni pe care oamenii se grăbesc să le facă, din politețe sau poate chiar dintr-o inimă sinceră, însă în minutul următor ori vor uita ce au afirmat, ori își vor da seama că au vorbit într-un mod pripit și că nu vor fi în măsură să le realizeze vreodată.

   Când vezi că zilele trec una după alta fără ca promisiunile ce ți-au fost făcute să se materializeze, vei fi ispitit să judeci și încrederea în acele persoane să îți scadă.

   Fii omul care își ține cuvântul! Dacă realizezi că nu vei reuși să pui în aplicare ceea ce ai promis, aceasta nu-i o tragedie. Însă trebuie să îți faci curaj și să-i vorbești celeilalte persoane despre asta, cerându-ți iertare. Nu lăsă lucrurile nerezolvate!

   Poate că pe viitor te va ajuta un carnețel, în care să îți notezi lucrurile pe care trebuie să le îndeplinești. În cazul meu, acest lucru funcționează.

   Dar să nu fiu prea negativistă, ci să recunosc că există și categoria celor care promit ceva și se țin de cuvânt. Fac eu parte din această categorie?

   În cele din urmă, voi accentua din nou: "Fii omul care își ține cuvântul!" Cât de plăcut este acel om.

Copyright Melania Leinfellner

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/126891/promite-si-implineste