Nu disprețui!
Autor: Melania Leinfellner
Album: Devoționale
Categorie: Diverse

Nu-l disprețui pe cel de lângă tine. Chiar dacă nu este atât de inteligent ca tine, chiar dacă nu are profesia pe care o ai tu, chiar dacă ținuta nu îi este atât de impecabilă ca a ta, chiar dacă nu face parte din elita societății în care te găsești tu.

Nu-l disprețui pentru că nu are vocabularul atât de bogat ca al tău. Nu-l disprețui pentru că face parte dintr-o familie dezorganizată.

Mai bine te-ai opri și i-ai asculta inima. O inimă ce poartă cu ea vise, pe care poate că tu i le poți omorî. O inimă ce așteaptă să fie umplută de iubire, de acceptare din partea ta.

Persoana pe care tu o disprețuiești, poate purta răni adânci în inimă, răni cauzate de mediul ostil în care a crescut. Poate că a rămas fără serviciu. Poate că ceea ce a primit de la alții, a fost doar critică.

Te gândești, că situațiile grele prin care a trecut, au adus-o în această stare, au făcută să nu fie atât de plăcută la vedere?

De ce oamenii o ocolesc atunci când o văd? Unde sunt Samaritenii astăzi?

Dacă tu nu ai experimentat vreodată cele descrise mai sus, crezi că ești mai grozav?

Dacă faci păcatul de a-l nesocoti pe cel de lângă tine, crezând că îi ești superior, Dumnezeu te va trage la socoteală.

Dacă știi că există cel puțin o persoană în viața ta, față de care ai avut o atitudine greșită, dacă ai disprețuit-o pentru vreun anumit motiv, cere-i lui Dumnezeu iertare. Roagă-l să te ajute să o iubești, să o accepți și să o prețuiești.

Dorește-ți să fii așa cum a fost Domnul Isus!

Cine dispreţuieşte pe aproapele său face un păcat, dar ferice de cine are milă de cei nenorociţi. (Proverbe 14:21)

Pentru mai multe devoționale accesati linkul: http://melanialeinfellner.wordpress.com

Copyright Melania Leinfellner

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/126818/nu-dispretui