Rugaciunea, o minune care ne intareste!
Autor: Tudor
Album: fara album
Categorie: Educatia copiilor & tinerilor

   De multe ori ne simtim singuri si fara putere. Viata este tot mai grea, sacrificiile sunt tot mai mari si ajungem sa simtim ca nu mai putem. Ne lovesc neajunsurile, bolile, tristetile, devenim nerabdatori, nervosi... Cate ganduri si griji nu ne apasa si ne simtim neputinciosi in fata lor, in fata sortii. Doar viata isi continua cursul cerandu-ne sa o ducem asa cum putem si stim mai bine.

   De cate ori nu asteptam o minune in zile de restriste? Cate intrebari chinuitoare nu ne zdruncina sufletul si mintea? Atunci cu siguranta ne aducem aminte de Dumnezeu. Il cautam cum stim mai bine. Da, Il cautam, fie ca recunoastem sau nu. Cerem la El speranta de care avem nevoie si  asteptam...

   In clipele de durere ne amintim sa ne rugam. Ne inchinam cerandu-I ajutorul cu toata disperarea din sufletul nostru. Atunci plangem inaintea Lui cu lacrimi reci si asteptam sa ne asculte, sa ne vorbeasca, sa ne arate ca este acolo pentru noi, pentru nevoile noastre. Necesitatea de a cere ajutor in clipele grele ne indeamna sa ne indreptam pasii catre Dumnezeu. Nici suflul cuvintelor abia rostite de noi nu se mai simte nicaieri. Ramanem asa ore intregi. A doua zi, poate o luam de la capat...

   Rugaciunea este minunea care ne intareste sufletul si mintea. Ea ne aduce increderea de care avem nevoie. Ai constatat ca totdeauna dupa ce rostesti o rugaciune te simti mai bine, esti mai linistit? Ti se pare ca ai descoperit o noua lume, una in care ai mai fost cand te-ai rugat data trecuta, dar ai uitat cat de bine era, ce stare de liniste ai primit?  Dar, mai asteptam ceva: raspunsul la intrebarile noastre, ajutorul necesar pentru a depasi greutatile care au pus stapanire pe noi.

   Rostita din suflet, cu sinceritate si adevar, rugaciunea poate face miracole pentru noi. Si le face daca stim sa apreciem valoarea ei. Cu rabdare, nadejde si speranta, reusim sa trecem peste toate. Invatam sa mergem mai departe si sa ne multumim cu ceea ce putem realiza, fara a cere mereu mai mult, tot mai mult. Dar rugaciunea nu vine niciodata singura. Ea trebuie insotita de faptele noastre, de rabdarea si bunatatea care salasluiesc in  sufletul nostru. 

   Taria rugaciunii este mare si este cu atat mai puternica cu cat aceasta este mai adanc rostita, din strafundul interiorului nostru. Si, cu cat ne rugam mai mult si mai multi, cu atat rezultatul rugii noastre este mai rapid.

   Daca ti se pare ca toate acestea sunt povesti, te sfatuiesc sa-ti amintesti si tu de Dumnezeu si de forta rugaciunii, de fiecare data cand ai novoie. Nu te costa nimic, nici timp prea mult, nici bani intr-atat incat sa nu poti plati. Adu-ti aminte ca rugaciunea nu-ti cere averi, bogatii, nici avutii care mai de care, dar iti ofera in schimb o liniste profunda, de care fiecare dintre noi are nevoie in diverse momente. Si, daca esti un adevarat crestin, nu uita sa si multumesti pentru cele primite, prin rugaciunea ta. Domnul asculta necazul si asteapta multumirea, iar legatura se produce numai prin puterea tainica a rugaciunii. Pentru ca ruga a fost, a ramas peste ani si va dainui totdeauana pentru noi ca o minune care ne intareste!

Sursa: Aici.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/126494/rugaciunea-o-minune-care-ne-intareste