Cenuşa din noi...
Autor: Nica Ionel
Album: Gânduri pentru sufletul meu
Categorie: Diverse

EXOD 9:8-9.

  •  8. Domnul a zis lui Moise şi lui Aaron: „Umpleţi-vă mâinile cu cenuşă din cuptor, şi Moise s-o arunce spre cer, sub ochii lui faraon.
  • 9. Ea se va preface într-o ţărână care va acoperi toată ţara Egiptului; şi va da naştere, în toată ţara Egiptului, pe oameni şi pe dobitoace, la nişte bube pricinuite de nişte băşici fierbinţi.”

   Medităm la cenușă. La ce vă gândiți când auziți acest cuvânt? La praf, mizerie, la momentele când cureți soba? Da, și încă la ce? Când aud de cenușă, mă gândesc la eșec, la nereușită și la o ardere de energie și planuri într-un fel de lagăr de exterminare…

   Moise și Aaron și-au umplut pumnii cu cenușă. Până aici nimic deosebit ; de atâtea ori și pumnii noștri sunt la fel de plini de aceiași cenușă. Prezent cu cenușă, viitor cu cenușă. Până și buzunarele și unghiile de la degete ne sunt pline de cenușă, pline de eșec. Remarcați însă ce se întâmplă mai departe în textul biblic. Cenușa se transormă în țărână. Aici se ascunde o lecție sublimă: orice cenușă în mâna lui Dumnezeu se poate transorma în ceva folositor planului Său. La fel e și cu cenușa din visele tale sau planurile tale, căsnicia ta. Pune cenușa în mâna lui Dumnezeu și Dumnezeu o transformă. Singurul care mai poate face ceva cu cenușa vieții tale este El.

Isaia 61:1-3:

  • Vestirea mântuirii.
  • 1 „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc veşti bune celor nenorociţi: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia, şi prinşilor de război, izbăvirea;
  • 2 să vestesc un an de îndurare al Domnului şi o zi de răzbunare a Dumnezeului nostru; să mângâi pe toţi cei întristaţi;
  • 3 să dau celor întristaţi din Sion, să le dau o cunună împărătească în loc de cenuşă, un untdelemn de bucurie în locul plânsului, o haină de laudă în locul unui duh mâhnit, ca să fie numiţi „terebinţi ai neprihănirii”, „un sad al Domnului”, ca să slujească spre slava Lui.”

   Fruntea sus, cenușa din viața ta nu e final de drum ci doar locul de unde pornești în altă direcție. Cu o condiție: să o pui în mâna Domnului!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/126263/cenusa-din-noi