Despre naivitatea fetelor
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse
În primul rând, ca un disclaimer, vreau să spun că sunt foarte conștient că nu se poate generaliza și că sunt foarte multe fete care “joacă pe degete” băieții și care, deși in aparenta par naive, sunt “vulpi” deghizate în “oițe”. Vă asigur că și aceste fete își găsesc nasu până la urmă, de altfel ca și băieții de acest gen.
Mă adresez prin acest articol fetelor creștine, autentice, cuminți care văd tot timpul ce e mai bun în alții și care încă nu și-au pierdut speranța în această lume pierdută. Aceste fete sunt adevărate comori, dar au un mare defect: naivitatea!
Vreau să încep prin a cita o fată pe care nu o cunosc, dar care a scris un comentariu la un articol recent. Cred că exprimă perfect ceea ce vreau să spun:  “Am învățat în 2013 o lecție prețioasă și anume: Nu contează prea mult dacă se uită des și insistent la tine, nu contează nici dacă zâmbește, glumește sau îți dă like-uri pe Facebook. Îți dai seama cu adevărat că este interesat de o relație cu tine în momentul în care acționează. Și aici vorbesc de tinerii serioși, cu care merită să începi o relație. Chiar și cel mai timid acționează, atunci când este sigur că ea este ceea ce își dorește. Un sfat pentru noi: Hai să lăsăm overthinking-ul. Haideți să Îl căutăm mai mult pe Dumnezeu. Să Îl lăsăm pe Dumnezeu să ne modeleze mai mult după imaginea lui Cristos și în rest, să ne bucurăm de viață și să ne pregătim să fim un partener bun intr-o zi. Omul potrivit va veni la momentul potrivit și își va face curaj, va lua inițiativa. “
Lecția învățată de această fată ar trebui învățată de absolut toate fetele!
Hai să vă zic o poveste scurtă.
Băiatu vede fata, o place și o abordează. Încep să discute, se împrietenesc și fără ca băiatul să îi zică intențiile pe care le are sau să amintească ceva de lucrul acesta, ea începe să își facă speranțe și să întoarcă fiecare cuvânt al lui pe toate părțile. El văzând că ea începe să-l placă și că se așteaptă de la el să facă pasul următor, se sperie și dă înapoi. Fata se simte părăsită și rănită. A cui e vina?
N-o să încerc să fiu obiectiv, scopu meu este să vă deschid ochii, iar dacă asta înseamnă să fiu subiectiv, so be it! :)
Băieții se îndrăgostesc de zeci de ori, plac sute de fete și vorbesc cu mii (dacă ar avea posibilitatea).  Așa că, spre uimirea voastră, un băiat dacă vorbește cu voi, s-ar putea sa însemne pur și simplu că vorbește cu voi (cine-ar fi crezut?) . Că asta poate să ducă la mai mult, e altceva, dar deocamdată lăsăm lucrurile așa.
Frumusețea interioară contează cel mai mult, nu? 
Atunci trebuie să înțelegeți că un băiat nu are raze X, nu are puteri supranaturale și nu poate vedea frumusețea interioară a unei fete decât după ce ajunge să o cunoască. Dar cum poate să cunoască o fată?  Discutând cu ea, văzând-o cum reacționează în diferite situații, cum se comportă în societate, cum se raportează la alți băieți, etc.
Ca să nu scriu prea mult și de fapt să nu spun nimic, o să încerc să vă dau niște sfaturi concrete pe care, chiar dacă nu le înțelegeți, aș vrea, spre binele vostru, să le luați în considerare. Oricum, în câțiva ani naivitatea asta dispare, pentru că datorită lumii pervertite în care trăim o să fiți rănite și o să fiți aduse cu picioarele pe pământ fiindu’vă tăiate aripile.
1)      Viața e nedreaptă: obișnuiește-te. Nu cei drepți sunt admirați. Valorile s-au schimbat, ceea ce a fost normal la început, acum e anormal. În cer va fi cu totul altceva, dar aici trebuie să te aștepți la ce-i mai rău.
2)      Oricâtă încredere ai avea în cineva, oricât de perfect ar părea, oricât de strânsă relație ați avea, cel puțin o dată în viața te va răni profund.
3)      Nu îți fă speranțe cu privire la un băiat până nu îți spune în mod clar ce intenții are. Oricât de des ați vorbi, oricât de mult ar părea că te place. Un băiat poate vorbi cu 10 fete în același timp și toate să își facă impresia că ele sunt singurele fete de pe pământ pentru el. E greșit? Probabil, dar acum nu vorbim despre ce e bine și ce e rău, vorbim de ce se întâmplă în jurul nostru. 
Sursă imagine fără text, aici.
4)      Nu te lăsa amăgită de vorbe dulci! Nu mai   analiza fiecare literă din fiecare cuvânt pe care ți-l spune. Nu mai interpreta în zeci de moduri. Nu mai  ține minte fiecare cuvânt cu ora, minutul și secunda în care ți l-a spus. Majoritatea băieților care spun vorbe dulci înainte de fi într-o relație cu fata respectivă, o spun doar de pe buze ca să o dea gata (aceleași cuvinte la 10 fete odată), și culmea că uneori le și iese. 
5)      Prima impresie poate fi greșită. Vă place un băiat sigur pe el, care știe să vă abordeze. Dar majoritatea băieților care sunt așa, ori au trecut prin multe relații, ori au încercat pe zeci de fete înaintea voastră. Aceștia, cu siguranță o să mai încerce și după ce a terminat cu voi. Așadar, un astfel de băiat, de regulă, vă va frânge inima. Dați o șansă și celui care atunci când auziți ce spune la început vă vine să fugiți sau să râdeți. S-ar putea să fie cel mai bun lucru care vi s-a întâmplat.
6)      Nu există Făt-Frumos! Dacă ceva (sau cineva) pare prea fain ca să fie adevărat, atunci înseamnă că așa e. Toți sunt normali până ajungi să-i cunoști. Ideea este să vezi defectele celuilalt și să decizi dacă poți trăi cu ele.
7)      Majoritatea băieților sunt dominați de pofta sexuală- chiar unii dintre cei creștini. Așa că, trebuie să fiți foarte atente cu cine discutați. Datorită lumii în care trăim vă dau un sfat greu de digerat: porniți de la prezumția de vinovăție cu fiecare băiat care vă abordează, pentru că, gândind statistic, asta e normalitatea. Totuși, acordați-i o șansă să vă demonstreze contrariul.Și contrariul nu se demonstrează prin vorbe dulci și în 2 zile. Se demonstrează prin fapte, prin sinceritate, fără lingușeală și pe termen lung.
Ar mai fi multe sfaturi, dar poate într-un alt articol. Aș vrea să închei prin a vă spune cum să vă păziți inimile.
“Inima unei fete ar trebui să fie atât de ascunsă în Cristos, încât, un băiat ca să ajungă la ea, ar trebui să îl cunoască pe El întâi!”
Sursă imagine fără text, aici.
Cum vă păziți inima?
 Dați-o lui Cristos!
Nu flirtați cu băieți, și în nici un caz nu faceți voi primul pas. Asta în cazul în care vreți băieți adevărați. O să spuneti că acest gen de fete atrag băieții. E adevărat! Atrag băieți care vor doar să se distreze.Băieți care vor să aibă cât mai multe relații, cărora le place să se joace și care nu au o relație personală sănătoasă cu Isus.  Dacă genul acesta de băieți vreți să atrageți, atunci succes! ;).
Stabiliți principii de la bun început. Dacă vorbiți de o perioadă și nu vă spune nimic concret, întrebați-l ce are de gând.
Nu în ultimul rând: nu cedați ușor! Ne plac provocările și veți fi mai apreciate cu cât vom vedea că sunteți mai serioase și mai greu de cucerit. Asta nu înseamnă că trebuie să faceți pe inabordabilele la nasul cărora nu se poate ajunge nici cu prăjina. :)

 

Un ultim sfat: Trăiți pentru gloria lui Dumnezeu! Nu puneți accent pe lucrurile pământești. Nu vă îngrijorați cu privire la viitorul soț. Atâta timp cât vă lăsați cucerite de Isus și inima voastră e cu totul a Lui, nu aveți de ce să vă îngrijorați. 
 
Sursa: inimadeprintesa.blogspot.com
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/121338/despre-naivitatea-fetelor