Alegerea
Autor: Alexandrina Tulics
Album: Cârje de stele...
Categorie: Diverse

   Da, Dumnezeu este numai dragoste! Din dragoste pentru noi El a creat absolut totul şi ne-a invitat în splendorile Creaţiei Sale. Când eşti invitat, nu ţi se pun condiţii, ci, se oferă totul pentru ca invitatul, să se simta astfel, excelent.

   Aşa a fost şi cu primii oameni creaţi în Eden! Pentru ei, a fost creat un loc al frumuseţii absolute, fără ca cineva, să-l poată descrie prin cuvinte, sau să refacă Creaţia LUI. Invitaţia a venit cu o mare încredere în om, de aceea, nu au fost nicidecum forţaţi asupra celor ce aveau să facă, sau, cum să se poarte... Ei trebuiau doar să "savureze" traiul Edenic în prezenţa Lui Dumnezeu!

   Ce aştepta Dumnezeu de la om? O reciprocă a DRAGOSTEI, atât! Când însă cei doi s-au lăsat înşelaţi de şarpe, Adam şi Eva, prin actul neascultării, au pierdut DRAGOSTEA... singura cu care Îl puteau "răsplăti" pe Dumnezeu pentru ceea ce li se oferise. Desigur căci, a urmat despărţirea... deoarece nu mai exista compatibilitate între ei.

   Prin pierderea dragostei, se pierd toate celelate valori dăruite de Dumnezeu, deoarece numai dragostea putea fi liantul care sudează şi ţine strâns toate celelalte valori. Cred că omul, la ieşirea lui din Eden, şi-a pierdut absolut toată valoarea, slava pe care o primise de la Dumnezeu... dar, mai târziu unii dintre ei (oamenii), au regăsit acest EDEN PIERDUT, în prezenţa Domnului Isus Hristos!

   El Este Grădina Cerească în care ni s-a dat şansa pe pamânt, să putem locui "cereşte" până la strămutarea în veşnicii.

   Vino şi tu, în acest EDEN CERESC!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/121275/alegerea