Dumnezeu lucrează în mijlocul nostru
Autor: Billy Graham
Album: Ameninţarea furtunii
Categorie: Sub flamurile crestinismului

   Planul lui Dumnezeu nu este abstract sau neclar, nici secret. El ne spune limpede "VĂ IUBESC!" .

   El a chemat zeci de mii de oameni, de pretutindeni, pentru a propovădui lumii dragostea Lui, pentru ca oamenii să afle drumul care duce în braţele Lui iubitoare. Cred că nu există un exemplu mai bun de oşteni ai armatei lui Dumnezeu, care merg în lume, după porunca Lui, decât acei "predicatori desculţi" şi alţi evanghelişti itineranţi pe care i-am ajutat să se instruiască la Amsterdam, în ultimul deceniu.

   Când ne-am întors la Amsterdam, trei ani mai târziu, am găsit acelaşi entuziasm, poate chiar mai mare. Predicatori, învăţători, studenţi şi ajutoare de misionari au sosit din lumea întreagă. Dintre aceştia, mii au venit din Africa - oameni care, în multe cazuri, nu călătoriseră până atunci mai mult de câteva mile din statele lor. Aceştia au fost uluiţi, nu numai de partăşia pe care o aveau cu credincioşii veniţi din cultura europeană. Au mai venit din Asia, America Latină şi Europa de Est şi au mers cu toţii pe străzile Amsterdamului ca să vada, să înveţe şi să împartă dragostea lui Hristos cu alţii. N-am cunoscut, până atunci şi nici dupa aceea, o atât de emoţională revărsare a Duhului Sfânt. După cum ni se relateză în Faptele Apostolilor capitolul 2, la Rusalii, Duhul Sfânt S-a coborât însoţit de vâjâitul unui vânt puternic şi de nişte limbi de foc. Atunci, când primii credincioşi ai Bisericii lui Hristos au fost umpluţi de Duhul Sfânt, a fost electricitate în aerul din locul în care erau adunaţi. Noi, în Amsterdam, am avut acelaşi sentiment. Erau momente în care toţi plângeam.

   Astăzi, acea oaste puternică de predicatori străbate sat după sat, merge din casă în casă propovăduind vestea bună a dragostei lui Dumnezeu. De ce o fac? Pentru bani? NU, ei nu primesc nici un ban pentru ceea ce fac! Mulţi sunt norocoşi dacă au o Biblie, o bicicletă şi un rând de haine pentru schimb. O fac oare pentru renume? NU! În multe cazuri, numai Dumnezeu cunoaşte lucrările bune pe care cei smeriti si sinceri le fac. Atunci, de ce oare îşi jertfesc vieţile pentru ca alţii să cunoască mântuirea? PENTRU CĂ ISUS HRISTOS ESTE VIU! El trăieşte în inimile lor, şi această veste bună merită spusă tuturor. Ei sunt constrânşi de viaţa din ei să spună tuturor că ISUS ESTE DOMN!

   Bate EL astăzi şi la uşa inimii tale? Dacă cineva vine la tine la uşă, poţi să-i deschizi sau poţi să ignori bătaile în uşa, iar persoana va pleca. La fel se întâmplă şi când ISUS bate la uşa inimii tale.

   Avem această ştire bună, că Hristos, în dragostea Sa veşnică, a murit pe cruce pentru noi. Astăzi, EL bate la uşa inimilor noastre ca să pună stăpânire pe vieţile noastre, nu numai spre binele nostru veşnic, dar, incredibil, şi al Lui. Isus vrea să Se laude cu noi în faţa întregului Univers şi să arate ce face harul Său.

   În Apocalipsa 4.1 suntem invitaţi să privim în viitor, prin ochii lui Ioan: "Iată că o uşă era deschisă în cer. Glasul cel dintâi, pe care-l auzisem ca sunetul unei trâmbiţe, şi care vorbea cu mine, mi-a zis: Suie-te aici, şi-ţi voi arata ce are să se întâmple după aceste lucruri!"

   Isus ne îngăduie să întrezărim Cerul pe care El S-a dus să ni-l pregătească!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/121097/dumnezeu-lucreaza-in-mijlocul-nostru