Cinci pași spre iertare
Autor: Adăugat de Traian Hrelescu
Album: Creștin Adevărat
Categorie: Dragoste - prietenie

Cinci paşi spre iertare

 

Cu mulţi ani în urmă îmi notam în carneţel următorii paşi spre iertare:

“1. Când vi se strânge stomacul dacă vă gândiţi la o anumită persoană, înseamnă că nu aţi iertat-o cu adevărat. În primul rând trebuie să-L rugaţi pe Dumnezeu să vă ajute să iertaţi persoana respectivă.

2. Acum rugaţi-L pe Dumnezeu să vă ierte pe dvs. Dacă dvs. mai aveţi pe cineva pe care nu l-aţi iertat, nici Dumnezeu nu vă poate ierta păcatele dvs. Rugaţi-L pe Dumnezeu să vă ierte atitudinea şi neînduplecarea.

3. Următorul pas este să cerem dragostea lui Dumnezeu. Rugaţi-L pe Dumnezeu să vă dea toată dragostea pe care El o doreşte pentru persoana respectivă. Apoi aşteptaţi în linişte până ce primiţi această dragoste.

4. Acum trebuie să mărturisiţi această dragoste. Întrebaţi-L pe Dumnezeu în ce fel puteţi face acest lucru. Desigur nu vreţi să înrăutăţiţi situaţia, de aceea aveţi nevoie de înţelepciune şi tact. Poate fi o îmbrăţişare, o strângere de mână, un buchet de flori, o simplă cerere de iertare.

5. Rugaţi-vă la Dumnezeu pentru persoana, pe care tocmai aţi iertat-o. Domnul Isus, în înţelepciunea Sa, a spus: ” …rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc ” (Matei 5, 44)”

Mă uit peste aceste notiţe şi mă rog Domnului să-mi dea toată dragostea de care am nevoie pentru a-i putea îmbrăţişa la fel pe toţi oamenii. Sunt conştient de faptul că aceşti 5 paşi îmi arată care este cheia unei rugăciuni ascultate: iertarea – de aceea aştept de la voi alte sfaturi şi de ce nu, pasul 6, 7, 8….etc!

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/118851/cinci-pasi-spre-iertare