Ce faci cînd robul lipseşte?
Autor: Marian Condrat
Album: Copii, veniţi la Cină
Categorie: Cina Domnului

CE FACI CÎND ROBUL LIPSEŞTE?

Ioan 13:1-17

Era seara Cinei. Isus şi ucenicii erau în casa unde trebuiau să sărbătorească Paştele şi mai apoi Cina. Totul era pegătit: camera de sus, masa, mielul pascal, ierburile amare, vinul, ştergarul, ligheanul dar lipsea ceva. Omul care după obiceiul evreiesc trebuia să spele picioarele “musafirilor”.

Cine oare o va face? Stapînul nu era acasă, slugele tot nu. Parcă lucrurile începeau să arate dezorganizat din start. Cine o va face?

· Cina Domnului a fost ocazia slujirilor mici neimportante dar pline de semnificaţie

· Cina Domnului a fost ocazia de a sluji şi a fi slujit

· Cina Domnului a fost ocazia de a dovedi ascultare şi încredere în Învăţător în lucrurile mici

1. Adevărata slujire e dincolo de poziţie:

· Luca 22:27  - Căci care este mai mare: cine stă la masă sau cine slujeşte la masă? Nu cine stă la masă? Şi Eu totuşi sunt în mijlocul vostru ca cel ce slujeşte la masă.

· Ioan 13:5 "Apoi a turnat apă într-un lighean şi a început să spele picioarele ucenicilor şi să le şteargă cu ştergarul cu care era încins.„

· Putem sluji dincolo de poziţie, statut social, vîrstă, experienţă, rang clerical?

2. Adevărata slujire e opusă dorinţei de mărire:

· Cearta ucenicilor la Cină - Luca 22:24 "Între apostoli s-a iscat şi o ceartă, ca să ştie care din ei avea să fie socotit ca cel mai mare.„

· Cearta ucenicilor pe drum - Marcu 9:34 "Dar ei tăceau, pentru că pe drum se certaseră între ei, ca să ştie cine este cel mai mare.„

· Matei 20:21 "El a întrebat-o:„Ce vrei?” „Porunceşte”, I-a zis ea, „ca, în Împărăţia Ta, aceşti doi fii ai mei să şadă unul la dreapta şi altul la stânga Ta.”

· Matei 20:28 "Pentru că nici Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi.”

· Care e motivaţia slujirii noastre?

3. Adevărata slujire sacrifică:

· Matei 20:28 "Pentru că nici Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi.”

· Marcu 14:3 "Pe când şedea Isus la masă, în Betania, în casa lui Simon, leprosul, a venit o femeie care avea un vas de alabastru cu mir de nard curat, foarte scump; şi, după ce a spart vasul, a turnat mirul pe capul lui Isus."

· Cît sunt gata să sacrific pentru a-L sluji pe El?

4. Adevărata slujire vede nevoia neîmplinită:

· Luca 7:44 "Apoi S-a întors spre femeie şi a zis lui Simon: „Vezi tu pe femeia aceasta? Am intrat în casa ta, şi nu Mi-ai dat apă pentru spălat picioarele; dar ea Mi-a stropit picioarele cu lacrimile ei şi Mi le-a şters cu părul capului ei.„

· Poate robul făcea altceva şi el nu a vrut să se plece

· Cînd vedem o nevoie şi cel care trebuie să o facă nu e, ce făcem?

5. Adevărata slujire are milă:

· Luca 10:33 "Dar un samaritean, care era în călătorie, a venit în locul unde era el şi, când l-a văzut, i s-a făcut milă de el."

· Mila nu are programare

· Nu era doctor

· Ce simt eu cînd văd un căzut?

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/schite/118742/ce-faci-cind-robul-lipseste