Întrebări de sfârșit de an
Autor: Bratu Emanuel
Album: Umblarea mea cu Domnul
Categorie: Diverse

Fiind la sfârșit de an, ne putem cerceta în lumina a trei întrebări cercetătoare pe care le găsim pe paginile sfintei Scripturi:

1. Un ceas n-ai putut să veghezi? Matei 26:40

   Este vorba de episodul din Ghetsimani în care Domnul Isus duce lupta dinaintea răstignirii, momente în care simte o mare nevoie de întărire. De aceea, merge împreună cu Petru, Ioan și Iacov să Se roage. Cei trei ucenici adorm la un moment dat, și Domnul Isus îi întreabă de trei ori: ”Un ceas nu ați putut să vegheați?” Ne întreabă Domnul și pe noi: ai putut în anul 2013 să veghezi măcar un ceas pe zi? Dacă ar fi să adunăm timpul acordat rugăciunii într-o zi, s-ar aduna un ceas? Dacă da, slavă Domnului! Dacă nu, ce-i de făcut? ”Doamne, ajută-mă în anul care urmează să veghez mai mult și să-mi îmbunătățesc timpul de rugăciune!„

2. Mai ști ce este scris în Lege(Scriptură)? Cum citești în ea? Luca 10:26

   În pilda Samariteanului Domnul Isus adresează unui învățător întrebările - Ce este scris în Lege? Cum citeşti in ea?  A doua întrebare pe care ne-o pune Domnul este - mai ştii ce este scris in Lege - Scriptura? Cum citeşti în ea, cu interes sau dezinteres?


3. Cine este aproapele meu? Luca 10.26
   A treia întrebare este - cine este aproapele meu? Ştim noi cine este aproapele nostru? Sau ne-am înstrăinat? Ne mai cunoaştem aşa cum Domnul vrea? Trebuie să ne cunoaştem problemele, să ne ducem poverile unii altora, să ne rugăm unii pentru alţii, aceasta e voia lui Dumnezeu pentru noi.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/118383/intrebari-de-sfarsit-de-an