John Mac Arthur - de ce și creștinii se luptă cu divorțul?
Autor: Publicat de Traian Hrelescu
Album: Creștin Adevărat
Categorie: Familie

 

John Mac Arthur - de ce și creștinii se luptă cu divorțul?

 

 

 

„Pastorilor nu trebuie să le fie frică de faptul că îi vor ofensa pe ascultători spunându-le că Dumnezeu urăște divorțul, atunci când bisericile și congregațiile creștine de multe ori prezintă aceleași rate alarmante ale divorțului ca restul populației în general”, a spus teologul și pastorul John Mac Arthur.

„Avem o responsabilitate ca pastori de  a învăța pe oameni Cuvântul Domnului. Nu avem altă alternativă. Nu putem să-L adaptăm pe Dumnezeu. Acesta ar fi cel mai rău lucru ce se poate face”, a spus Mac Arthur în timpul unei emisiuni recente la Focus on the Family Daily.

„Am fost chemați în această slujbă cu scopul de a face cunoscut generației noastre adevărul Cuvântului lui Dumnezeu. Nu avem alt mesaj. Eu nu am un alt mesaj pe care Dumnezeu să nu-l fi pus în Scriptură”, a adăugat în timp ce discuta această temă cu președintele Focus on the Family, Jim Daly.

John Mac Arthur, care este autor a peste 150 de cărți, între ele The Gospel According to Jesus  (Evanghelia după Isus Hristos), a fost provocat la acest dialog cu tema: de ce și creștinii se luptă cu divorțul?

„Atunci când vorbim despre divorț, trebuie să acceptăm că este o problemă foarte dificilă în cultura noastră deoarece această cultură a pierdut foarte mult teren în fața lui, a jucat întotdeauna în pierdere. Inclusiv în interiorul bisericii creștine care a depus eforturi serioase în fața dificultăților cu care s-au confruntat familiile noastre”.

Jim Daly – Oamenii când ne privesc și văd o rată a divorțului de 35 – 40 %, își dau seama că nu este corect, nu-i așa?

Mac Arhur – Când vorbim de acest subiect, fundamental este să ne amintim de ceea ce ne spune Dumnezeu însuși: Eu urăsc divorțul. Și aceasta este linia principală. Dumnezeu urăște divorțul deoarece este o violare a acestui principiu divin  „că se vor face un singur trup pentru toată viața”, datorită căruia virtutea se transmite de la o generație la alta și, de asemenea, relația dintre Hristos și Biserica Lui este demonstrată și arătată lumii.

Jim Daly – Atunci când o familie se destramă, se produce o pierdere pe toate fronturile, nu?

Mac Arthur – Nu numai ruptura căsniciei, problema mai gravă este că aceasta se transmite generației următoare (copiilor) care  simte o cădere de o duritate teribilă. Atunci aceștia vor avea o imagine deformată asupra Bisericii și relației cu Isus Hristos. Totul este legat. În orice caz, întotdeauna divorțul are ramificații negative, inclusiv când acesta este justificat.

Jim Daly – Realitatea este că familia a fost atacată de cel rău încă de la începutul rasei umane.

Mac Arthur – Nici măcar nu ieșim din Genesa când diavolul a început ca să atace baza societății – familia.

Jim Daly – problema fundamentală pentru creștini și necreștini este următoarea: ce spune Biblia?

Mac Arthur – Familia este întemeiată de Dumnezeu. Este lucrarea Lui inclusiv între necredincioși. Dumnezeu a poruncit întemeierea familiei – un bărbat și o femeie uniți pentru toată viața, pentru binele societății. Acest har al lui Dumnezeu este comun și este cea mai bună soluție pentru o cultură sau o societate, sunt sau nu sunt creștine. Cu toate acestea, soții creștini sunt responsabili de a fi ascultători la ceea ce zice Cuvântul lui Dumnezeu despre familie și divorț, cu promisiunea că, dacă sunt ascultători, Dumnezeu va revărsa binecuvântarea Lui peste această ascultare.

John Mac Arthur a fost întrebat în continuare de către Daly despre care sunt problemele mai importante pe care le-a observat între toate perechile căsătorite, de-a lungul a treizeci şi cinci de ani de slujire.

“Păcatul, egoismul și lipsa iertării devastează orice relație”, a spus Mac Arthur. „Toți trebuie să ne ocupăm de păcatul nostru. Toți trebuie să luptăm cu egoismul, dar punctul final unde apare ruptura este incapacitatea de a ierta.  În cele din urmă, distrugerea oricărei relații se reduce la a putea sau a nu putea ierta, deoarece trebuie să fim iertați. Trebuie să ne iertăm unii pe alții în familiile noastre. Trebuie să ne iertăm unii pe alții, pe măsură ce lucrăm împreună în Împărăția lui Dumnezeu”.

Jim Daly – Cum procedați cu acele perechi care nu au un motiv biblic pentru divorț?

Mac Arthur – Trebuie să crezi că ascultarea aduce binecuvântare. Trebuie să avem încredere în Dumnezeu. Ascultarea nu aduce doar mici binecuvântări, ci aduce mari binecuvântări. Așa că opțiunea lui este de a se separa de partenerul său, să ia decizii nefondate și să piardă tot ce Dumnezeu are mai bun, sau să privească la celălalt, păcătos și recunoscător care nu dorește divorțul și care zice ‘iartă-mă, îmi pare rău, mai dă-mi o șansă’ și să restabilească relația și să creadă în Dumnezeu. Iertarea partenerului înseamnă a urca pe culmile spiritualității.

„Trăim într-o lume în care egoismul este dominant și toată lumea vrea ceea ce el vrea sau ea dorește și uită de Dumnezeu. Dragostea care iartă și dragostea care restaurează este o dimensiune a dragostei care trece dincolo de dragostea care nu are motive să facă asta”.

 

 

                                                                                              14-Decembrie-2013.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/117716/john-mac-arthur-de-ce-si-crestinii-se-lupta-cu-divortul