De ce a venit Domnul Isus în lume
Autor: Bratu Emanuel
Album: Umblarea mea cu Domnul
Categorie: Diverse

Este bine și folositor pentru sufletele noastre ca în perioada aceasta în care celebrăm Nașterea Domnului să medităm și să ne punem întrebări cu privire la această sărbătoare. Una din întrebările pe care ni le putem pune este: De ce a venit Domnul Isus în lume? Cu siguranță răspunsurile la această întrebare sunt multe; dar unul dintre răspunsuri este: Să ne fie un model de viață!

Ioan 1:14 spune că ”...Cuvântul S-a făcut trup și a locuit printre noi, plin de har și de adevăr...” - sunt două lucruri care au caracterizat viața Domnului Isus: plin de har și plin de adevăr.

1. Plin de har. Dacă vom studia cel puțin două pasaje din Scriptură, Tit 2:11-14 și Romani 2:4b vom vedea că harul ridică standardele: niciodată harul nu a lăsat standardele creștine în jos ci le-a ridicat. S-ar putea să existe oameni care să meargă pe principiul ”...lasă că merge și așa...” dar harul întotdeauna ne învață s-o rupem cu păgânătatea și cu poftele lumești și să trăim o viață duhovnicească înaltă.

2. Plin de adevăr. Când Domnul Isus a venit pe pământ, încă de la început El le-a spus adevărul oamenilor; le-a spus de la bun început că au nevoie de pocăință pentru a căpăta iertarea păcatelor; le-a spus că au nevoie să curățească Templul - Casa Domnului (Ioan 2:13-21) dar și templul inimii; le-a spus că au nevoie să caute mai întâi Impărăția și Neprihănirea Lui (Matei 6:33); Domnul Isus nu i-a mințit ci le-a spus adevărul care putea să le aducă eliberarea.

Domnul să ne ajute să trăim și noi ca Domnul nostru, Amin!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/117502/de-ce-a-venit-domnul-isus-in-lume