Vocea care ne vorbeste
Autor: A. W. Tozer
Album: Urmarirea lui Dumnezeu
Categorie: Controverse

   Vocea lui Dumnezeu este o VOCE PRIETENOASA. Nimeni nu trebuie sa se teama sa o asculte, decat daca s-a hotarat sa I se impotriveasca. Sangele lui Isus nu a acoperit doar rasa umana, ci intreaga creatie. "Sa impace totul cu Sine prin El, atat ce este pe pamant, cat si ce este in ceruri, facand pace, prin sangele crucii Lui" (Coloseni 1.20). Putem propovadui in siguranta un cer prietenos. Atat cerul, cat si pamantul, sunt pline de voia buna a Celui ce era in rug. Sangele desavarsit al ispasirii asigura lucrul acesta pentru totdeauna.

   Oricine asculta va auzi vocea CERUL vorbind. Fara indoiala ca aceasta nu este vremea cand oamenii raspund cu draga inima la un indemn de a asculta, caci astazi, ascultarea nu este o parte a religiei populare. Suntem exact la polul opus. Religia a acceptat erezia monstruoasa care spune ca zgomotul, dimensiunea, activitatea si fala-l fac pe cineva sa fie indragit de Dumnezeu. Insa noi putem fi incurajati. Unui popor prins in furtuna ultimului mare conflict, Dumnezeu-i spune "Opriti-va si sa stiti ca Eu sunt Dumnezeu" (Psalm 46.10), si inca ne spune acest lucru, ca si cum ar vrea sa ne spuna ca taria si siguranta noastra nu stau in zgomot, ci in liniste.

   Este important sa ne linistim ca sa-L asteptam pe Dumnezeu. Si cel mai bine este sa fim singuri, preferabil cu BIBLIA deschisa inaintea noastra. Apoi, daca vrem, ne putem apropia de Dumnezeu si putem incepe sa-L auzim vorbind inimilor noastre. Cred ca pentru un om obisnuit, cursul progresiv va fi ceva de felul acesta: mai intai, un sunet ca al unei Prezente ce umbla in gradina. Apoi, o VOCE, mai inteligibila, dar inca departe de a fi clara. Apoi, momentul fericit cand DUHUL incepe sa ilumineze Scripturile si ceea ce a fost numai un sunet, sau in cel mai bun caz o VOCE, devine acum un cuvant inteligibil, cald, intim si clar precum cuvantul unui prieten drag. Atunci vine viata si lumina, si mai presus de toate, capacitatea de a vedea, de a ne odihni si de a-L imbratisa pe ISUS HRISTOS ca Salvator, ca Domn, ca TOT.

   Biblia nu va fi niciodata o Carte vie pentru noi, pana cand nu suntem convinsi ca Dumnezeu vorbeste clar Universului Sau. Sa treci de la o lume moarta, impersonala la o Biblie dogmatica este prea mult pentru majoritatea oamenilor. Poate ca admit ca ar trebui sa accepte Biblia ca pe Cuvantul lui Dumnezeu si poate ca incearca sa se gandeasca astfel la ea, dar li se pare imposibil sa creada ca acele cuvinte scrise pe pagini sunt chiar pentru ei. Un om poate spune "Cuvintele acestea mi se adreseaza mie", si cu toate acestea, in inima lui sa nu simta si sa nu stie ca este asa. Este victima unei psihologii impartite. El incearca sa se gandeasca la Dumnezeu ca tacand pretutindeni, dar vorbind numai intr-o carte.

   Cred ca mare parte a necredintei noastre religioase se datoreaza unei conceptii gresite si unui sentiment gresit fata de Scripturile Adevarului. Un Dumnezeu tacut a inceput deodata sa vorbeasca intr-o carte si cand cartea a fost incheiata, S-a scufundat din nou in tacere pentru totdeauna. Acum, citim cartea ca pe relatarea a ceea ce Dumnezeu a spus cand a fost, pentru un scurt timp, intr-o dispozitie de a vorbi. Cum am putea crede cu astfel de notiuni in minte? Realitatea este ca Dumnezeu nu tace, nu a tacut niciodata. Insasi natura lui Dumnezeu este de a vorbi. A Doua Persoana a Sfintei Treimi este numita Cuvantul. BIBLIA este rezultatul inevitabil al vorbirii continue a lui Dumnezeu. Este declaratia infailibila a gandului Sau pentru noi exprimat in limbajul nostru omenesc, familiar.

   Cred ca se  va ridica o noua lume din negura religioasa atunci cand noi ne vom apropia de Bibliile noastre cu ideea ca nu este doar o carte care a fost odata rostita, ci o carte care VORBESTE ACUM. Proorocii spuneau in mod obisnuit: "Asa VORBESTE DOMNUL". EI VOIAU CA ASCULTATORII LOR SA INTELEAGA CA VORBIREA LUI DUMNEZEU ESTE LA TIMPUL PREZENT CONTINUU.

................................

   Daca vrei sa mergi mai departe ca sa-L  cunosti pe Domnul, vino numaidecat in fata Bibliei deschise asteptandu-te ca ea sa-ti vorbeasca. Nu veni cu ideea ca este un lucru pe care-l poti manipula dupa cum ai tu chef. Este mai mult decat un lucru; este o voce, un cuvant, chiar CUVANTUL DUMNEZEULUI CELUI VIU. (fragmente)

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/117460/vocea-care-ne-vorbeste