A face imposibilul
Autor: E. Stanley Jones
Album: fara album
Categorie: Sub flamurile crestinismului

         Fraza cheie a oamenilor viitorului este: „Cu Dumnezeu nimic nu este imposibil” (Luca 1:37) și în răspunsul Mariei la chemarea îngerului ca ea să fie instrumentul fizic al mântuirii lui Dumnezeu: „Eu sunt gata să-I slujesc Domnului: facă-mi-se dupa cuvintele tale” (Luca 1:38). Grupul și individul se pun la dispoziția lui Dumnezeu. Și Dumnezeu a lucrat atât prin grup cât și prin individ - cu putere!

       Cel mai puternic lucru pe planeta aceasta este un mic grup disciplinat - pregătit pentru scopuri mari. Un grup de stropi de rouă care se adună laolalta pe panta unui munte este începutul unui mare fluviu. O sămânță este o sumă de forțe dedicate creșterii. Isus vorbește despre sămânță ca fiind „cuvântul Împărației” (Matei 13:19), dar apoi merge mai departe și arată că „sămânța bună sunt fiii Împărăției”. Fiii Împărăției sunt sămânța noii ordini. Ei nu dau cuvântul - ei sunt cuvântul. Ei nu caută un răspuns - ei sunt răspunsul, Împărăția în miniatura. Nu există nimic mai trainic ca un astfel de grup de oameni dăruiți puternic unii altora și dăruiți fără rezerve lui Dumnezeu. Ei sunt sămânța și nimic nu este mai puternic ca o sămânță.  

 Nu e nevoie de un numar mare de oameni pentru realizarea unor lucruri de seamă. O minoritare hotărâtă și disciplinată poate face orice. Cineva a zis: „Cinci la sută dintre oameni gândesc; zece la sută cred că gândesc; iar restul oamenilor, și să-i omori, și nu gândesc.” Cei cinci la sută sunt aceia care schimbă situațiile. O mână de oameni au făcut Germania nazistă și Italia fascistă. La începutul secolului, comuniștii erau o mână de oameni și totuși, organizați de Lenin, ei au schimbat cursul istoriei. Mai puțin de o sută de oameni au facut Renașterea în Europa și un număr și mai mic a înfăptuit Reforma. Zece oameni au creat Uniunea Federală a Americii. Dr. W. H. Welch, de la Spitalul John Hopkins împreună cu un grup organizat de medici tineri din jurul său au revoluționat viața medicală a Americii.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/117031/a-face-imposibilul