Ce promisiune incredibilă!
Autor: Wycliffe Biblie Translation
Album: fara album
Categorie: Misiune

„ .... şi toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine” [Geneza 12:3] i-a promis Dumnezeu lui Avraam - aceasta se realizează prin Hristos, cât si prin noi, pe măsură ce împărtăşim acest mesaj.

Dar cum pot două sute de milioane de oameni din 2.393 de grupuri etnice să se bucure de binecuvântarile lui Dumnezeu fără a avea Sfânta Scriptură?

Dumnezeu a dat organizaţiei Wycliffe o viziune în 1999: începerea traducerii Bibliei în fiecare limbă până în 2025. Vestea bună este că 641 de proiecte au început din 1999 încoace, iar anul acesta se desfăşoară lucrarea în 1998 de limbi, cu 1,2 miliarde de vorbitori.

Pentru a-i putea atinge pe restul, explorăm în continuare moduri noi de a grăbi procesul, de a creşte eficienţa şi calitatea muncii noastre, inclusiv lucrând în zone în care se vorbesc un amalgam de limbi.

În continuare vă prezentăm un asemenea amalgam de limbi care aparţin familiei Bantu,  din Tanzania. 14 milioane de oameni din 17 ţări aflate între deşertul Sahara şi Africa de Sud vorbesc una dintre cele 250 de limbi Bantu, dintre care nici una nu are Scriptura tradusă. Mai multe agenţii lucrează împreună pentru a crea strategii şi obţine resurse care ar putea facilita lucrarea de traducere a Bibliei în limbile Bantu.

Amalgamul de limbi Mara din Tanzania - zece limbi şi 1,4 milioane de locuitori - este localizat în cea mai nordică parte a Tanzaniei, între lacul Victoria şi Parcul Naţional Sarangeti. Aceasta este cea mai populată zonă a Tanzaniei şi totuşi are cel mai mic număr de biserici. Majoritatea oamenilor îşi spun creştini, însă fără Cuvântul lui Dumnezeu tradus în limba lor, religiile tradiţionale încă îi acaparează. A fost dezvoltat un alfabet pentru fiecare din aceste limbi, iar translatorii locali au început traducerea Evangheliei după Luca.

Puteți să vă înscrieți aici la buletinul informațional Wycliffe România pentru a fi la curent cu slujirea misionarilor români.

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/116933/ce-promisiune-incredibila