Arma secreta a lui Dumnezeu
Autor: Merlin R. Carothers
Album: fara album
Categorie: Diverse

 

Capitolul 1

 

Creștere în fiecare zi

 

Isus ia învățat pe ucenicii Săi cum să meargă pe apă, vindeca tot felul de boli, și pentru a găsi bani atunci când au nevoie de el. Ce o modalitate de a trăi! La fel de minunat ca aceste capacități ar fi, tu și eu să nu le atingă. Dar putem învăța cum să fie umplut cu bucurie Isus a venit să ne dea. Este posibil! Dar cum? Această carte conține răspunsuri simple pentru oricine care tânjește după o viață mai fericită. 

Ne dorim ca toate experientele care ne copleșească cu bucurie. Cu toate acestea, anotherexperience este mult mai de dorit. Acesta este de a învăța cum să aibă tot mai mare bucurie. 

Dumnezeu uneori ne dă experiențele care dintr-o dată ne copleșească cu fericire. Dar vrea viețile noastre să urmeze "mereu în creștere" model al vieții lui Isus "(vezi Luca 2:52). 

Noi nu putem experimenta bucuria fără pace. Dumnezeu vrea să ne dea pacea Lui, deși poate părea confuz la început. La urma urmei, acesta este descris ca:

Pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere. . . . (Filipeni 4:07 NIV)

Putem începe doar pentru a înțelege această pace ca este nevoie de rădăcini și se dezvoltă în noi. Mai creste, cu atât mai mult vrem să crească. De fapt, Pavel scrie:

Pacea lui Hristos să stăpânească în inimile voastre. . . . (Col. 3:15 NIV)

Fără pacea lui Dumnezeu nu putem să se simtă încrezători că El este responsabil de pământ și tot ce este pe el. Ah, pacea inimii și a minții! Fără ea, nimic altceva nu este valoros. Pace aduce bucurie. 

Bărbații și femeile pot fi la foarte de sus de o carieră de succes cu resurse financiare imense, o sănătate bună și arată foarte bine, dar să fie absolut mizerabil. Sau, ei pot avea succes moderat, sănătate echitabil, aspectul medie, și să fie încă mizerabil. Oricum, le lipsește ingredientul cel care oamenii au nevoie: pacea inimii și a minții. Aceasta comoara de pace este pentru toți creștinii.

Când credem în și încredere Isus ca Mântuitorul nostru, am devenit copii ai lui Dumnezeu.Copii ai lui Dumnezeu! Ce un eveniment pentru a sărbători! Vorbește despre având un motiv de bucurie! La acel moment, ne-am putea dori să părăsească acest pământ, cu toate problemele sale. Cu toate acestea, planul lui Dumnezeu ne cheamă să rămână aici, în timp ce vom învăța cum să crească în favoarea împreună cu El, ca Isus a făcut. 

Isus ia învățat pe ucenicii Săi cum acestea ar putea avea o bucurie pe care Dumnezeu a proiectat pentru a se potrivi fiecare persoană de pe pământ:

Vă las pacea cu tine, pacea mea să-ți dau. . . . Nu lăsați vi se tulbure inima și să nu-ți fie frică. (Ioan 14:27 NIV)

Ganditi-va: El vrea ca noi să învățăm cum să nu fie tulburat sau frică. Aceasta este Vestea Bună! El ne-a dat aceste instrucțiuni clare: 



Nu. Unul cu autoritate a rostit aceste cuvinte. S-ar putea ignora autoritatea lui, dar nu putem scăpa de rezultatele face acest lucru. 

Nu lasa. Acest lucru înseamnă că avem puterea de a nu face ceva. Cu toate acestea, Dumnezeu nu ia de la noi consecința de a fi tulburat în cazul în care este ceea ce alegem.

Nu se tulbure. Isus știe totul despre problemele noastre și modul în care acestea ne afectează. El explică voia lui Dumnezeu pentru noi în orice situație: d o nu vi se tulbure.Așa cum am practica ascultarea, suntem schimbați - la fel cum Isus a știut că vom fi. Noi învățăm bucuria de a avea pace El a avut, și de ce El ne-a spus să nu se tulbure. 

În Evanghelia lui Ioan, capitolul zece, Isus se compara cu un cioban care își iubește oile, El vrea ca noi să credem că El va folosi toată autoritatea și puterea Sa de a avea grijă de noi. Dar, ca niște oi, suntem de multe ori frică. 

Phillip Keller a fost un păstor de mulți ani. În cartea sa, un păstor la Psalmul 23, el explică faptul că oile nu se va culca dacă simt ceva care ar putea fi periculos. Chiar și apariția bruscă a unui iepure poate provoca o intreaga turma de oi în panică. 

Ca niște oi, suntem adesea convinși că avem ceva să se tulbure despre. Natura noastră căzută ne ispitește să fie îngrijorați cu privire la multe lucruri. Noi nu ia în considerare repede promisiunea lui Isus de a avea întotdeauna grijă de noi. Am uitat ce a spus despre nu lăsa inimile noastre se tulbure. 

Cele mai multe dintre noi au fost tulburat de cel puțin un milion de ori. Am învățat și practicat obiceiul de a fi tulburată. Deci, noi trebuie  învățați cum să gândească și să reacționeze. Nu există nici o modalitate de "instant", că știu de, a fi liber de mai simt tulburat. Dar, așa cum ne învață să asculte de porunca lui Isus ", vom experimenta mai mult de bucuria cerului. 

Chiar și după ce am citit și memorat promisiunea lui Isus să ne conducă în pace și bucurie, care sunt extrem de belșug și mai mare decât ne-am putea spera chiar și pentru, am fost tulburat de multe lucruri. Apoi am învățat cum de a experimenta bucuria Lui! După ce inimile noastre gusta măreția incredibil de ceea ce Dumnezeu vrea să ne dea, suntem dispuși să-și petreacă viața noastră de învățare cum de a primi de la El. Vreau să vă dau una dintre comorile pe care mi-a dat. Acesta poate fi darul cel mai de preț pe care cineva ți-a dat vreodată. 

Poate că sunt tulburat de familie, muncă, finanțe, sănătate, trafic, politica sau condiții mondiale. Aceasta ar face nici un bine pentru mine să spun, "Fruntea sus și să fie fericit." Deci, voi explica ce sa întâmplat cu mine, și sper că veți înțelege ce înseamnă. 

O voce din mine a spus, "Merlin, ascultă." 

A fost atât de clar încât să captat toata atentia mea. 

"Merlin, nu se tulbure despre nimic." 

Am auzit cuvintele, dar nu au înțeles ce au însemnat. 

"Ascultați cuvintele lui Isus!" 

Mi-am amintit că el a spus ucenicilor Săi:

Eu sunt cu voi în toate zilele (e), chiar la sfârșitul lumii. (Matei 28:20)

Am încercat ascult mai atent. 

"Merlin, nu se tulbure despre nimic." 

Cuvintele au fost repetate de mai multe ori. 

Mai mult am ascultat, mai liniștit duhul meu a devenit. Acesta a crescut tot mai clar pentru mine că Dumnezeu nu vrea să se tulbure - despre nimic. Apoi am vorbit: 

"Îți mulțumesc, Doamne, pentru a ajuta-ma." I-am spus acest lucru de peste si peste ca și cum ar vorbi direct cu El. Am auzit: 

"Tu asculți." 

Era ca și cum Dumnezeu mi-a ridicat într-o altă lume și ma ținut acolo în timp ce El a expus sufletul meu la ceea ce a fost ca sa. . . cel mai bine cum pot să-l descriu, să-l creadă. Experiența a fost atât de incredibil faptul că m-am schimbat pentru tot restul vieții mele. 

Acum, ori de câte ori eu sunt tentat să se tulbure despre ceva, am concentra atenția mea pe mesaj El mi-a dat și cuvintele lui Isus a vorbit ucenicilor Săi. Când fac acest lucru, mintea mea este copleșit de pacea Lui, mai degrabă decât de problemele care circumstanțele par să creeze. Vă recomandăm să facă același lucru. Această înțelegere a schimbat atitudinea și modul în care am răspuns la lucruri care odata facut sa ma simt stresat.

Isus nu a avut casa Lui, nici o avere, nici o poziție, nu școlarizarea formală și fără bani, dar el a avut putere. Cauzata de cuvintele sale demonii să fugă, boală să dispară, și cei morți să trăiască. 

Încercați să vă imaginați pace a inimii și a minții lui Isus a avut. El a vrut ca noi să se bucure de aceeași pace, ca darul Lui pentru noi. Am învățat să se bucure de mai mult de acea pace, și care este motivul pentru care am scris această carte. Speranța mea este că va:

Ventilator în flacără darul lui Dumnezeu, care este în voi. . . . (2 Tim. 1:06 NIV)

Gândiți-vă de ea! Darul lui de bucurie este în voi, ca un foc care să poată ține arderea strălucitoare!
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/marturii/114847/arma-secreta-a-lui-dumnezeu