Scrisoare catre cel mai bun prieten
Autor: A. Ion-Lucian
Album: Sa doresti sa te ridici !
Categorie: Diverse

Scrisoare catre cel mai bun prieten

                   Dragul meu Prieten,

       Din momentul cand a fost sa fie un plan maret si inainte de intemeierea lumii, Tu mi-ai construit viitorul cu o asa de mare probabilitate-pentru ca Tu cunosti toate felurile de caracter. M-ai lasat sa aleg punandu-mi in fata binele si raul... uneori, avand inima legata de acest pamant am ales in functie de ingrijorari care sunt surori cu lacomiile.

       Ah! Ai fost atat de tare sa-i vezi pe copiii Tai in suferinta. Noi, oamenii, am fi reactionat imediat atunci cand ai fost pe cruce. Îti punea Tatal la dispozitie o legiune de ingeri dar n-ai facut-o din iubire pentru om. Deci, sa inteleg asa: Dumnezeu este bun si drept de aceea arata El pacatosilor calea. Multumin pentru ca ne–ai trasat un exemplu de urmat!

         Daca Tu esti drept, judeci toate lucrurile dar vestea buna e ca le judeci cu mila, cu bunatate, si cu scopul de a ne trata de dependentele noastre, de conceptiile noastre gresite. Ah! Dar tratamentul uneori este foarte puternic incat separa gandurile si... ca un cromatograf, care separa substantele in tubul acela capilar care face ca elementele substantei chimice sa iasa pe rand-intai caracteristicile mici si apoi cele mari, tot asa, uneori in viata, analizez trecutul si separ lucrurile negative de cele pozitive.

        Ma intreb daca un plugar care ara cu boii de ce oare s-ar uita inapoi ? S-ar impiedica. Da, s-ar impiedica! Ma gandesc ca un ostas nu se incurca cu problemele vietii daca vrea sa placa celui ce l-a inscris la oaste. Problemele vietii... adica ingrijorari care de multe ori seamana cu lacomia si uneori noi, oamenii, suntem fortati  sa mintim de parca Tie nu Ti-ar pasa de problemele vietii. Eu stiu ca Ție Îti pasa pentru ca Tu ai zis ,,Noi vom veni la el si vom locui impreuna cu el’’. Înteleg ca lucrul acesta se realizeaza prin Duhul Sfant. Primul pas este prin innoirea facuta de Duhul Sfant ca si vinul nou in burdufuri noi.

       Nu in ultimul rand vreau sa-Ți spun ca ma incred in promisiunea Ta caci Tu ai spus ca vei fi cu noi pana la sfarsitul veacurilor pentru ca Tu ai stiut ca noi avem nevoie de o Calauză in razboiul acesta spiritual. Si ca o calauza... Tu cunosti Harta. Cunosc si eu Harta (dar in parte) dar am nevoie de putere sa merg putin mai departe. Am nevoie de cunostinta deplina asupra planurilor care se fac pe campul de lupta . Prin jertfa Ta Îti scriu... nu ca ai fi departe dar vreau sa constientizez ca am nevoie de Dudul Sfant.

 

In slavitu-Ti nume mare mai am trecere si eu. Numele meu cunoscut de Tine si stiu ca esti Marele Preot care are mila de slabiciunile mele.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/114791/scrisoare-catre-cel-mai-bun-prieten