Martorul credincios
Autor: Lowell Brueckner
Album: Cristosul din Apocalipsă
Categorie: Adevărul

   Cand eram baiat, toata familia ne strangeam in jurul mesei si fiecare din noi trebuia sa ia un cartonas din cutia cu promisiuni din Scriptura si cand-i venea randul, citea textul. Cand tatal meu a cumparat cartonasele, el s-a straduit ca acestea sa contina avertizari si binecuvantari. El voia ca noi, copiii lui, sa invatam si vestile bune si cele rele. Astazi, oricum, sunt multi oameni carora le este frica sa infrunte circumstantele negative. Exista posibilitatea chiar sa cumperi o "Biblie" din care partile rele au fost indepartate.

   Intr-o zi pe cand ascultam imnul  meu preferat "La cruce", interpretat de un grup coral, atentia mi-a fost atrasa de versul "pentru un vierme ca mine". Oricum ei l-au cantat "pentru unul ca mine". O interpretare moderna a renumitului imn al lui Newton "Maretul Har" prefera  sa puna "maretul har care a salvat pe unul ca mine" in locul originalului "care a salvat un ticalos ca mine". Ma intreb ce ar spune John Newton despre asta. Inainte de convertirea lui, Newton a fost un comerciant de sclavi fara mila care viola femeile africane pe care le transporta pe vasul lui in America - cu siguranta un ticalos!

   Se pare ca multi compozitori si muzicieni de astazi nu mai asculta de "Isus Cristos, Martorul credincios". Acesta este titlul pe care apostolul Ioan il da lui Cristos din Apocalipsa 1.5. El a imprumutat acest termen chiar de la Domnul. Cristos l-a folosit in prezentarea Sa inaintea laodicenilor, in capitolul trei. Domnul Isus a spus acelui grup de crestini declarati: "Esti ticalos!" (Apocalipsa 3.17).

   Laodicea avea o parere foarte buna despre sine. Ea spunea "sunt bogat" si se referea la bogatia ei materiala. Astazi, noi auzim de personalitati religioase populare care fac reclama prosperitatii financiare. Mesajul lor suna cam asa: "Dumnezeu nu vrea ca noi sa fim saraci... si dupa toate, noi suntem copiii Imparatului... am putea sa dobandim lumea. Totusi, Martorul Credincios, spune altceva - Nu stii ca esti...  sarac" (Apocalipsa 3.17).

   Psihologia crestina nu poate sa spele pata vinovata a unui cuget corupt. Toata vorbaria  despre autostima, imagine personala si egoism nu au stavilit fluxul de pacienti care se indreapta spre aripa de psihiatrie a spitalului.  Martorul Credincios al lui Dumnezeu spune: "Nu stii ca esti... nenorocit" (Apocalipsa 3.17). Oamenii bisericii contemporane-si astupa ambele urechi in incercarea zadarnica de a nu auzi acest verdict.

   Toate seminariile, Evanghelia televizata, emisiunile radio si revistele stralucitoare nu pot sa deschida ochii profesorului modern de crestinism. El poate sa aiba caietul doldora de sfaturi si planuri de actiuni si totusi sa fie ignorantul din totdeauna, in ceea ce priveste cunoasterea personala a lui Dumnezeu. Martorul Adevarat a marturisit: "Esti ... orb" (Apocalipsa 3.17) si toata invatatura din lume nu va indeparta blestemul.

   Unul este ispitit sa ia in sens literal afirmatia Domnului Isus "Esti ... gol" (Apocalipsa 3.17), deoarece o iesire pe plaja sau la un centru comercial, in compania unor crestini moderni, va dovedi ca multi fac slabe incercari de decenta. Oricum, rusinea goliciunii spirituale este chiar mai orbitoare. Va amintiti de afisele: "Crestinii nu sunt perfecti - sunt doar iertati". Foarte bine, e adevarat, dar imperfectiunile, mai bine zis - pacatele crestinilor numai de publicitate mai aveau nevoie. O viata care face rusine Numelui lui Cristos printr-o marturie neglijenta nu poate fi justificata pretinzand ca "Cristos este neprihanirea mea" si ca Dumnezeu "ma vede prin Hristos" Imi amintesc un cantec care scoate la iveala ca: "Ceea ce esti vorbeste atat de tare incat lumea nu poate auzi ceea ce spui".

   Domnul Isus a zis: "Eu sunt ... adevarul" (Ioan 14.6). Este adevarul care va triumfa la judecata finala. Restul, totul se va spulbera, va cadea si va fi aruncat in imparatia intunericului. In Cartea Lui nu sunt rapoarte exagerate. El inregistreaza atat greselile si caderile oamenilor, cat si succesele lor. El niciodata nu coloreaza faptele goale pentru a le face mai atractive. El nu supraestimeaza niciodata o parte pentru a crea o impresie falsa. El a vorbit despre iad dar si despre cer, despre prigonire dar si despre fercire, despre durere si suferinta dar si despre bucurie si incantare, despre manie si ura dar si despre dragoste si mila.

   Dati paginile in Evanghelia dupa Ioan si-L vedeti pe Martorul Credincios - credincios pana la moarte. Domnul Isus este un purtator al adevarului si El nu face compromis. In sala de judecata a lui Pilat, El a declarat ca S-a nascut si ca va muri ca Imparat al Adevarului.

   Aparent, niciodata nu esti bine vazut cand ai certitudini. Ca si cei ce formeaza societatea zilelor noastre, Pilat nu stia nimic pe deplin. "Ce este adevarul?" intreaba el. Opinia si punctul de vedere sunt ridicate mai sus decat adevarul lui Dumnezeu. Cine vrea sa fie etichetat ca dogmatic sau fanatic? "Dar acum cautati sa Ma omorati", a spus  Domnul Isus, " pe Mine, un om, care v-a spus adevarul, pe care l-am auzit de la Dumnezeu" (Ioan 8.40). Apostolul Pavel  a descoperit ca si credinciosii aveau probleme in acceptarea adevarului: "M-am facut eu oare vrajmasul vostru pentru ca v-am spus adevarul?" (Galateni 4.16).

   Un crestin, care vrea sa traiasca biruitor prin viata lui pamanteasca, trebuie sa aibe mijlocul incins cu adevarul. "Dar cine lucreaza dupa adevar, vine la lumina, pentru ca sa i se arate faptele, fiindca sunt facute in Dumnezeu" (Ioan 3.12). Nu ne facem nici o favoare evitind neplacerea de a fi expusi luminii lui Dumnezeu. Cristosul din Apocalipsa este credincios in a fi total onest cu noi. Acesta este marele nostru avantaj. Lucrarea de transformare si perfectionare in vietile noastre incepe cu o evaluare precisa a conditiei noastre.

   El nu este un prieten care sa ne maguleasca. Orice "Cristos" care priveste numai la partea pozitiva a noastra, care albeste greselile si lipsurile este un duh strain. Cristos va ramane credincios adevarului, chiar daca intreaga lume va pieri prin impotrivire.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/114746/martorul-credincios