Te simți departe de Dumnezeu?
Autor: Francis Chan
Album: Diverse
Categorie: Diverse

                Dacă disperi cu privire la viața ta de rugăciune - lucru pe care și eu l-am făcut de câteva ori - îmi amintesc de un citat din Tozer care spune: Fiecare om este aproape de Dumnezeu atât cât vrea de mult.”

                Deci, eu întotdeauna m-am uitat la mine și mi-am zis: De ce nu mă rog?” Pentru că eu chiar nu îmi doream să mă rog. Am încercat să dau vina pe lucrurile exterioare, ocupațiile mele pentru lipsa intimității cu Dumnezeu. Spuneam că eu sunt cel ocupat, cel vinovat, nu Dumnezeu. Deci ce este?

                Știu că dacă aș posti o zi, două, lucrul acesta m-ar pune din nou pe picioare. Problema e, câteodată sunt prea leneș pentru a face asta, îmi place sushi-ul prea mult, sau orice altă mâncare... Știu că dacă m-aș trezi mai devreme dimineața următoare și m-aș pune într-un alt mediu astfel încât să știu că voi fi concentrat mai adânc în Cuvânt, ceva se va întâmpla.

                O parte din mine vă spune că îi pare rău, dar trebuie să faceți acest lucru. Iar o altă parte îmi spune să vă îndemn și să vă spun că nu ar trebui să fie așa. Asta spun din experiența mea. În acele momente obișnuiam să mă rog și să spun: Doamne, fă-mă să tânjesc după Tine!” Și știu că lucrul acesta este puțin ciudat, nu e normal. Pentru că ar fi foarte ciudat dacă i-aș spune soției mele: Nu te iubesc chiar așa de mult, roagă-te să te iubesc mai mult!” Dar este exact lucrul pe care Dumnezeu vrea să-l cer de la El. Să spun: Doamne, nici măcar nu pot să te iubesc fără ajutorul Tău! Stârnește Tu acest lucru în mine astfel încât atunci când mă rog, așa cum e și în Psalmul 27 despre care vorbeam, ceea ce cer să caut să și împlinesc.”

                Acest lucru va fi ca o fântână acolo, în templul tău. Să te rogi chiar din casa ta: Tată, voi fi aici, voi căuta acest lucru. Dar Te rog, stârnește Tu sentimentele mele!”

                Mă întorc la ce am spus mai devreme, cred că ceea ce a spus Tozer e adevărat. Fiecare om este aproape de Dumnezeu atât cât vrea de mult.”

                Nu vreau să vă las să spuneți: O, deci toți trecem prin astfel de momente!” Da, trecem toți pe-aici. Dar am putea toți să sărim peste ele. 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/113854/te-simti-departe-de-dumnezeu