Un prieten bun.
Autor: Florica Maran
Album: Gandind pentru suflet...
Categorie: Citire de fiecare zi

Un prieten bun!

Prietenia este ceva lasat de Dumnezeu in inima omului. Dumnezeu vrea ca noi sa ne facem prieteni cu El. Cu totii ne dorim sa avem prieteni buni. Sunt eu oare un prieten bun? Daca ar fii sa te califici singur/a, ce fel de calificativ ti-ai da?

Dar daca ar fi Dumnezeu cel care ti-ar da calificativul! ! ! ... ai primi oare calificativ de “prieten bun”! ? . Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai ci isi gaseste placerea in Cuvantul Domnului, el este asemanat cu un pom care a fost sadit langa un izvor de apa potrivita pentru a putea aduce roade la vremea la care este randuit de Dumnezeu sa aduca roada. Chiar si atunci cand trece vremea roadei, el are frunzele verzi si ramane statornic in scopul pentru care a fost sadit. Sa aduca roada buna, cand soseste vremea roadelor, repetandu-se aceasta de cate ori stapanul doreste sa se infrupteze din roadele lui.

Pretenia este ca un pom care aduce roade, roade bune. Nimanui nu i-ar place sa ingrijeasca an de an, un pom care va aduce roade rele ce nu se pot manca.

Exista prieteni care uneori sunt buni iar alteori sunt rai. Nu se poate intampla asa si cu un pom. Ori, noi trebuie sa fim ca un pom care aduce roada buna.

Nu poti fi si prieten bun si prieten rau!  Prietenii buni vor fi buni intodeauna! Vor fi ca pomul sadit de Dumnezeu langa izvorul de apa vie care mereu va rodii ceva bun pentru ceilalti. Unui prieten adevarat ii pasa de tine, de starea ta, de urmarile ce pot venii peste tine, si te va avertiza mereu cand gresesti ca nu cumva sa ti se intample vre-o nenorocire intr-o zi. Doar un prieten rau poate sa fie lingusitor, sa-i placa tot ceea ce  faci fara  sa-i pese daca faci bine sau rau.

Mai bine o mustrare pe faţă, decât o prietenie ascunsă. Proverbe 27:5  

In viata te vei intalni cu surprize; ve-i intalni prieteni care se vor indeparta de tine daca nu le spui ceea ce doresc ei sa auda. Cand te vei astepta mai putin, atunci vei vedea ca nu sunt pretenii pe care te asteptai sa fie.

Cu cat “vrasmasii” acesti prieteni rai, te vor parasii cu atat vei avea parte de cea mai buna prietenie, de cel mai pretios prieten care este si ramane mereu langa tine. Isus Hristos prietenul cel mai bun. El te va asculta in orice imprejurare  ai fi si vei gasii la El bratele mereu deschise si o inima care te va iubii neconditionat.

Cine iubeşte curăţia inimii şi are bunăvoinţa pe buze, este prieten cu împăratul. Proverbele 22:11

Florica Maran

09/08/2013

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/113814/un-prieten-bun