Banii nu aduc fericirea...
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse

Ce au pierdut cei mai mari câştigători la loterie?

 

 10. Vivian Nicholson - După marele câştig de 152.300 de lire sterline în 1961 (aproximativ 3 milioane de lire sterline la valoarea de azi), Nicholson a declarat peste tot că va cheltui tot. De atunci, ea a rămas văduvă, a avut, în total, cinci soţi, a suferit un atac cerebral, a fost tratată pentru alcoolism, a fost deportata din Malta, a devenit martor al lui Jehova, a încercat să se sinucidă şi a petrecut mai mult timp într-un spital de boli mentale. În prezent, trăieşte dintr-o pensie de 87 de lire pe săptămână.

 

9. Willie Hurt - Originar din Michigan, Hurt a câştigat 3,1 milioane de dolari în 1989, însă, doi ani mai târziu, k nu mai avea un sfânt, cheltuindu-i pe toţi pe un divorţ şi cocaină. De asemenea, a fost acuzat de omucidere.

 

8. Evelyn Adams - A câştigat de două ori la loterie, în 1985 şi 1986, o sumă totală de 5,4 milioane de dolari. Şansele ca acest lucru să se întâmple este de una la 17 trilioane. Însă n-a mai avut noroc la jocurile de noroc, pierzându-şi toată averea prin cazinouri. Acum locuieşte într-o rulotă.

 

7. Shefik Tallmadge - A cheltuit ultimii săi 5 dolari pentru a cumpăra un bilet de loterie şi a câştigat 6,7 milioane de dolari. După ce a călătorit în Asia şi Africa timp de 18 ani, a cumpărat maşini şi case scumpe, a investit în nişte afaceri care au dat faliment şi a declarat falimentul în 2006.

 

6. Michael Carroll - Fost gunoier, a câştigat 9,7 milioane de lire sterline, la doar 19 ani, în 2002. Imediat, a cumpărat patru case în Marea Britanie, o vilă de vacanţă în Spania, două maşini BMW şi două maşini Mercedes şi acţiuni la clubul de fotbal Glasgow Rangers. După ce a comis câteva crime mărunte şi a fost prins cu droguri, a fost închis timp de nouă luni. Potrivit presei, în prezent, a rămas fără niciun ban.

 

5. Rhoda Toth - A câştigat 13 milioane de dolari, la loteria din Florida, în 1990. Ea şi soţul sau i-au cheltuit rapid şi, în 2006, au fost acuzaţi de evaziune fiscală. Când au fost arestaţi, locuiau într-o casă a cărei electricitate provenea de la motorul unei maşini, prin intermediul unui fir legat de sistemul electric al casei. Aşteptând procesul, soţul a murit, iar Rhoda a încercat să scape de închisoare spunând că are scleroza multiplă. În urma investigaţiilor s-a dovedit că mintea şi a fost condamnată la doi ani şi o amendă de 1,1 milioane de dolari, pe care îi datora Fiscului.

 

4. William Post - A câştigat 16,2 milioane de dolari în 1988. Când o fost iubita l-a dat în judecată, pentru a-i lua o parte din câştig, familia s-a întors împotriva lui. Fratele său a fost arestat pentru că angajase un criminal profesionist să-l omoare, iar ceilalţi fraţi l-au obligat să investească într-un restaurant şi o afacere cu maşini, care au dat faliment. Post a fost închis pentru că a tras în direcţia unui angajat al Fiscului, care venise să revendice datoriile de 1 milion de dolari pe care le avea. După ce a trăit câţiva ani din 450 de dolari pe lună şi bonuri de masă, a murit, în 2006, la 66 de ani, în urma unui blocaj respirator.

 

3. Janite Lee - În 1993, Lee a câştigat 18 milioane de dolari şi a donat o mare parte. În 2001 şi-a declarat falimentul, având doar 700 de dolari în cele două conturi bancare pe care le deţinea. Una dintre sălile de la Universitatea Washington este numită după ea şi a luat cina cu preşedintele american Bill Clinton. Lee a crescut singură doi copii şi, înainte de câştig, lucra într-un magazin de peruci, job la care a renunţat pentru a se dedica operelor caritabile.

 

2. Billie Bob Harrell - A câştigat 31 de milioane de dolari în 1997, dar la puţin timp, a trebuit să facă faţă cererilor fostei soţii şi a străinilor. A donat Bisericii, unor organizaţii caritabile, familiei şi unei iubite cu mult mai tânără decât el. Însă presiunea s-a dovedit prea mult pentru Harrell şi, la doi ani, corpul său neînsufleţit a fost găsit în propria casă, iar autopsia a confirmat că s-a sinucis. Părinţii săi şi nepoţii au rămas cu datorii pe cap, după ce averea sa a dispărut într-un mod misterios.

 

1. Jake Whittacker - A câştigat 315 milioane de dolari şi a început cu dreptul, donând bani mai multor organizaţii caritabile. Însă norocul s-a schimbat repede. A fost arestat pentru că a condus sub influenţa alcoolului, a cheltuit peste 100.000 de dolari într-un club de striptease, i s-au furat 545.000 de dolari din maşină, iar apoi alţi 200.000 de dolari. A fost dat în judecată de mai multe ori, inclusiv din cauza unor datorii în cazinourile din Atlantic City. Nepoata sa a murit în urma unei supradoze de droguri, pe care şi le cumpăra din cei 2.100 de dolari pe care Whittacker îi dădea în fiecare săptămână.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/11342/banii-nu-aduc-fericirea