Ridica-te si mergi mai departe
Autor: Vladimir Pustan
Album: fara album
Categorie: Diverse

             

Toti au pacatuit si toti pacatuiesc. Nimeni nu-i perfect.

Toti cadem. Asta e primul lucru. Unii se impiedica pe cale. Altii se prabusesc, Petru s-a prabusit. In Ioan cap. 18, m-am tot gandit de ce L-a negat pe Isus Hristos. “Esti si tu unul dintre ucenicii Lui?” Stiti ce a zis? “Nu. Nu sunt, nu L-am cunoscut, nu am fost ucenicul Lui.” De ce L-a negat pe Domnul Isus? Pentru o gramada de motive, dar Ioan parca e singurul care spune ceva. Stiti cine era unul dintre cei care l-au intrebat? Nu slujnica. Ioan mai zice un cuvant in Ioan 18. Era Malhu. Tocmai ii taiase o ureche Petru. Il intreaba din nou si spune, “Nu!” O negare completa.

Nici unul din noi nu e imun la pacat. A fost cel mai bun ucenic al lui Hristos. Hristos avea un cerc interior, format din 3 persoane pe langa El: Petru, Ioan si Iacov. A fost cel mai puternic .A fost 2 ani cu cel mai bun Invatator care a existat sub soare. A fost omul care a vazut minunile lui Dumnezeu si a cazut lamentabil. Sa stiti ca Dumnezeu n-a fost surprins. Dumnezeu nu-i surprins cand pici tu. Stiti de ce? Stie natura noastra. Stie ca suntem din Adam facuti si Adam a fost primul care a pacatuit. Si Dumnezeu stie ca nu suntem mai buni decat El. Stie ca Adamul din noi lucreaza in fiecare zi cadere. In Romani 3:23 spune ca toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu. De aceea, oamenii trebuie sa inteleaga ca nu exista perfectiune pe pamantul acesta si in momentul in care cauti perfectiunea spirituala si vrei sa ajungi acolo sus, prin mijloacele tale, o sa fii deceptionat de atatea ori, ca nu o sa reusesti. Si o sa cazi, caderea va fi mai mare cu cat te crezi mai sus si de neatins. “Toti sa cada,” zice Petru, “Eu nici intr-un caz nu o sa ma leapad de Tine.”

In fiecare din noi este o samanta de Petru si o samanta de Iuda. In fiecare dintre noi este un potential vanzator de Hristos- prin atitudinile noastre, prin vorbele noastre, prin trairile noastre, prin ceea ce facem in fiecare zi. Il vindem pe Isus Hristos cu un pret mai marunt decat Iuda. De multe ori, nici macar de frica nu-L vindem, ci de plictiseala. Sa nu spuneti ca pruncilor nostri le este frica, de aceea se uita pe sait pornografic. Nici vorba. Sunt plictisiti, nu le-am dat de lucru. Cu atat mai mare caderea cu cat credeti ca noi- cele mai dureroase scrisori care le primesc sunt cu, “Frate dar cum se poate ca s-a intamplat cu el, ca a fost botezat cu Duhul Sfant?” Ca si cum noi Penticostalii am fi imuni. Fratilor, nici unul dintre noi sa nu se considere prea grozav spiritual. De aceea, intelege-l pe celalalt. De aceea, intelege-l pe celalalt cand pica, pentru ca urmatorul esti tu. Priveste-l pe celalalt langa tine. Nu cauta perfectiune pe pamant, ca nu o sa o gasesti- nici spiritual, nici din punct de vedere al familiei, nici al fratilor. Aici nu este biserica perfecta. Biserica perfecta va fi doar in cer, mireasa lui Isus Hristos. Aici sunt oameni care in fiecare zi se lupta sa nu cada. Dar, se intampla sa pice.

  • Numai diavolul vine si spune, “Nu-i pacat.
  • Numai diavolul vine si spune, “Acuma, daca l-ai facut nu mai exista scapare.”
  • Numai diavolul vine si spune, “Acuma taci din gura.”
  • Numai diavolul vine si spune, “Locul tau e acolo in spate.”
  •  

Trebuie sa intelegi ca pacatul tau are consecinte.
Daca nu iti plangi pacatul, inseamna ca nu-ti pare rau de el. Inseamna ca poti sa-l faci usor, iarasi.

Trebuie sa te confrunti cu pacatul, sa-l marturisesti si sa te lepezi de el .

 Isus are inca un scop si o misiune pentru tine.


   

                                                                       Indiferent ce faci, Isus e inca prietenul tau

                                                                                                

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/112825/ridica-te-si-mergi-mai-departe