Este loc pentru homosexuali în biserica locală?
Autor: Contra Curentului
Album: Contra Curentului
Categorie: Homosexualitate

de Mike Goeke

Ar trebui să fie loc pentru orice păcătos în biserica locală. Isus a venit nu pentru cei sănătoşi, ci pentru cei bolnavi. A limita Biserica numai la cei „vindecaţi” înseamnă a nu înţelege esenţa Evangheliei. Totuşi, biserica locală nu poate tolera comportamentul păcătos intenţionat, consecvent, indiferent ce formă ar lua el. Multe variante ale stilului de viaţă pot împiedica abilitatea cuiva de a sluji în biserica locală. Un homosexual activ sexual păcătuieşte în acelaşi fel ca un heterosexual necăsătorit, activ sexual. Un homosexual activ sexual trebuie confruntat biblic cu privire la păcatul său, aşa cum ar trebui să fie confruntat oricine dă curs, în mod activ, unor activităţi păcătoase.

Biserica trebuie să protejeze turma. Cu toate acestea, este rară situaţia în care este necesară îndepărtarea cuiva de la închinarea comună. Biserica nu este chemată să cureţe lumea credincioşilor, ci să facă ucenici, indiferent cât s-ar murdări!

Este important să amintim că dorinţele şi sentimentele homosexuale nu înseamnă că cineva este „homosexual”. Dorinţele homosexuale pot conduce pe cineva la acceptarea identităţii homosexuale, dar fiecare creştin este mai întâi şi mai întâi un copil al lui Dumnezeu. Cineva care se luptă cu dorinţe homosexuale nedorite nu este homosexual. Cineva care a practicat homosexualitatea în trecut nu este, pur şi simplu, homosexual din cauza luptelor din trecut. Ispita nu este păcat şi nu ar trebui să fie tratată ca atare. Dacă Biserica ia fiecare om aşa cum îl găseşte şi menţine pentru fiecare creştin acelaşi standard, nu ar trebui să aibă probleme în a găsi loc pentru cineva în biserica locală!

[Mike Goeke, Is there a place for the homosexual in the local church? Copyright © Mike Goeke. Tradus şi publicat cu permisiune. ]

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/11158/este-loc-pentru-homosexuali-in-biserica-locala