UN SEPTEMBRIE FARA ANA
Autor: Lina Gavrilovici
Album: fara album
Categorie: Diverse
UN SEPTEMBRIE FARA ANA

Zilele de septembrie cu emotii de inceput de an scolar si cu ganduri mari de viitor nu ni se mai potrivesc deloc.
Emotiile de inceput de an au ramas in amintirea noastra pentru totdeauna. Flori multe, galagie, haine noi, rechizite au facut zilele de septembrie de neuitat.
Totusi acesta luna este foarte speciala caci in familia Gavrilovici Stefan si Magdalina s-au nascut doua fete: Cecilia, in 1974 pe data de 14 septembrie si mezina, Ana-Maria, in 1988 pe 30 septembrie.Fata mijlocie, Dorina, este nascuta in 3 aprilie, luna in care Domnul a chemat-o pe Ana ACASA. Cred ca ziua de 30 septembrie va trece cu bucuriile si supararile ei, ca multe altele.
Acest septembrie 2007 va fi unul mai greu stiind ca Ana trebuia sa implineasca varsta de 19 ani. Ii va implini in cer, odihnindu-se de toata osteneala pamanteasca. Florile ei frumoase din gradina vor fi puse la mormant de ziua ei.
Ii placea sa faca buchete din crizanteme albastre asortate cu floricele bleo (nu vom uita asta). Va fi foarte trist sa-i fac chiar eu, mama ei, acel buchet preferat.
Doresc ca Domnul sa fie cu toti copiii care vor merge anul acesta la scoala , sa-i ajute sa invete bine, sa faca bucurie parintilor. Constatam totusi ca in cer nu trebuie scoala. Acolo va fi gasit bun si se va spune "Vino" sau va fi gasit rau si se va spune "Pleaca".
Copiii zilelor noastre au un mare potential de a-l sluji pe Domnul insa nu toti il aleg in viata lor tanara. E nevoie ca tinerii sa fie uniti pentru orice lucrare buna.
E cel mai frumos lucru sa poti sluji Domnului universului, care a facut cerul, pamantul si tot ce este pe el. Ne bucuram de toate binecuvantarile Lui stiind ca nu vom mosteni pamantul, ci cerul. El ne-a pregatit un loc si sa fim siguri ca locuri sunt destule, depinde daca-l vom merita. Totul depinde de om.
Este bine sa meditam la Psalmul 135 :
"Doamne Numele Tau ramane in veci
Doamne, pomenirea Ta tine din neam in neam"
Ana si-a ales partea cea buna care nu i se va lua niciodata. A fost altruista si se incredea in Domnul Isus care-i dirija viata. Viata ei a fost foarte scurta dar a facut tot ce trebuia facut si de aceia Domnul a chemat-o acasa, spre binele ei. Bilblia ei era singura sursa de intelepciune si pricepere.
A evanghelizat colegi, le-a respectat religia recomandand sa citeasca Sfintele Scripturi. Prin moartea ei a adunat toate clasele a XII- a din Suceava care au ascultat mesajul Evangheliei. Domnul i-a convins ca se poate si la 18 ani sa mori. CE RAMANE IN URMA TA??????
Fie ca tineretul sa nu ramana nepasator ci sa se inflacareze pentru lucrul in ogorul Evangheliei!!! Domnul le va da biruinta sa lupte cu ispita, sa aiba multa credinta si sa se maturizeze in Casa Domnului, in via Lui. Doresc ca Domnul sa binecuvinteze toata fratietatea, sa fim tari in credinta ca Domnul sa se foloseasca de noi in ogorul E vangheliei.
Doamne da-le din Duhul Tau cel Sfant si atrage-i cu dragostea Ta de Tata!!! Iti multumesc ca esti cu noi in toate zilele vietii noastre. Iti multumesc ca ne asculti ca te rugam in Numele lui Isus, AMIN!!! MAMA ANEI

LA MORMANT

Ploua...si cred ca te-a udat,
Dar nu cred ca te-a afectat
Esti la Iubitul tau ISUS...
Curand vine si-al meu apus.

Ne-ai tot lipsit...
In vreme, si florile s-au vestejit
Noi te-am iubit...
Oare cine ne-ar fi despartit?

Destin cumplit si foarte trist
Mintea mea a-ncremenit
Mireasa dincolo de zari
Te plang cu lacrimi si dureri.

La tristul tau mormant
Bate zilnic rece vant
Florile-ti tin de urat...
Ma retrag incet plangand.

Am sa trec si alta data,
Cand n-am sa fiu suparata
As dori sa nu te plang
Voi lupta sa ma inving.

LINA GAVRILOVICI
August 2007


Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/11072/un-septembrie-fara-ana