ÎŢI FACI SINGUR RĂU.
Autor: Rely Tarniceri
Album: fara volum
Categorie: Meditatii


„Să nu vi se tulbure inima..." Ioan 14:27

Ştii care este adevărul?
Trebuie să mai şi oboseşti din când în când!—oboseala este o graniţă stabilită de Dumnezeu; altfel te-ai forţa dincolo de limitele proprii.
Ce îţi face acid la stomac, noduri în gât, dureri de cap şi te deprimă? Iată trei indicii:

1. Imaginaţia. Este asemeni realităţii virtuale—te va face să te temi de ce poate fi mai rău sau te va face să te cerţi cu oameni care nici măcar nu sunt în preajma ta. Mintea noastră produce scenarii ale unei posibile realităţi viitoare, în care noi experimentăm tensiuni care ne afectează (îngrijorări, temeri, atacuri de panică). Filipeni4:6-7 „Nu vă îngrijoraţi de nimic..." 1Petru 5:7 „Aruncaţi asupra LUI toate îngrijorările..." Matei 6-27"Şi apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălţimea lui?"
2. Memoria. Te ţine ţintuit de trecut. Regrete, răni nevindecate, relaţii care dor. Singura putere pe care o are trecutul asupra ta este puterea pe care i-o dai tu! Singurul loc în care trecutul poate trăi, este memoria ta. „Nu vă mai gândiţi la ce a fost mai înainte şi nu vă mai uitaţi la cele vechi! Iată, voi face ceva nou, şi-i gata să se întâmple: ...voi face un drum prin pustie şi râuri în locuri secetoase." Isaia 43:18-19 Doar prin iertare poţi închide această uşă şi să mergi mai departe.
3. Nerăbdarea. Produce tensiuni gratuite. Indiferent dacă te consumi sau nu, lucrurile se vor desfăşura în ritmul lor, nu al tău, tu doar consumi inutil energie. Eclesiastul 3:1"Toate lucrurile îşi au vremea lor ..." Romani 5:3-4"...necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruinţă în încercare,..." Iacov 1:3 "...încercarea credinţei voastre lucrează răbdare..."

Îţi faci singur rău. Refuzul tău de a accepta odihna în lucrarea deja terminată a Lui Cristos, îţi creează tensiune, stres şi îţi fură starea de mulţumire. Priveşti lucrurile din perspectiva lumii, nu a Lui Dumnezeu. El spune : "toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor care Îl iubesc pe Dumnezeu." Romani 8:28, „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă!" şi „ ...în lume veţi avea necazuri, dar să îndrăzniţi, Eu am biruit lumea!" Ioan 16:33 Ai înţeles? Cel care a biruit lumea, locuieşte în tine, aşa că relaxează-te şi încearcă să te bucuri de ziua de azi!

Isa 43:18-19 „Nu vă mai gândiţi la ce a fost mai înainte, şi nu vă mai uitaţi la cele vechi! Iată, voi face ceva nou, şi-i gata să se întâmple: să nu-l cunoaşteţi voi oare? Voi face un drum prin pustie, şi râuri în locuri secetoase.
Jer 29:11 Căci Eu ştiu gândurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde

Trăieşte bucuria momentului, savurează fiecare clipă, fără a lăsa îngrijorările pentru ziua de mâine sau durerile zilei de ieri, regretul pentru ce ai pierdut sau ai fi putut avea, să-ţi fure realitatea de azi. Nu trăi nici în trecut nici în viitor, ci în prezent! Şi asigură-te că păşeşti în acest prezent, biruitor, împreună cu Isus!!!
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/11053/iti-faci-singur-rau