Să urîm lucrarea de istovire a lui Satan
Autor: Watchman Nee
Album: Să ne rugăm
Categorie: Diverse

   Trebuie să urîm lucrarea de istovire a lui Satan

   Cînd Pavel a predicat în Macedonia, a întîlnit o slujitoare ce avea un duh de ghicire. Ea a mers după ei strigînd: "Aceşti oameni sunt slujitorii Celui Prea Înalt şi ei vă vestesc o cale a mîntuirii". Aşa a făcut ea timp de mai multe zile. Pavel a fost aşa de necăjit, încît s-a întors şi a zis duhului: "În Numele lui Isus Cristos îţi poruncesc să ieşi din ea". Şi duhul rău a ieşit chiar în ceasul acela (Fapte 16.16-18). Pe tărîm spiritual trebuie să avem o aşa mare oroare faţă de cel rău cum a avut şi Pavel aici. Nu trebuie să urîm omul, ci trebuie să urîm duhurile rele. Pavel, în mod sigur, a urît acel duh rău, nu pe femeie. El a poruncit duhului să iasă afară. În acea situaţie, el a tratat-o pe femeie ca pe o a treia persoană. Să avem felul de a urî al lui Pavel ori de cîte ori diavolul îi istoveşte pe oameni.

   Dacă ştii cu adevărat cum încearcă Satan să te istovească, Îl vei ruga pe Dumnezeu să-ţi dea acest sentiment de ură - şi anume de a-l urî pe Satan şi de a fi mîniat pe el. Mulţi ştiu cum să-şi iasă din fire cu oamenii, dar, destul de curios, ei nu ştiu cum să arunce furia asupra lui Satan. Cînd sunt sîcîiţi de oameni, ei cad într-un acces de mînie, fără să fie conştienţi că vrăjmaşul îi istoveşte. Pavel a fost necăjit de Satan pînă el a ajuns aşa de exasperat, încît şi-a deschis gura ca să se împotrivească duhului cel rău, şi atunci duhul a părăsit femeia. Deci să nu taci tot timpul. Ridică-ţi glasul pentru a te împotrivi. Dacă copiii lui Dumnezeu s-ar mînia şi ar deschide gura ca să se împotrivească lui Satan, totul ar fi bine. Cînd oamenii se mînie pe diavol, noi strigăm: Slavă Domnului!! Ce minunat! Ce mare păcat că sunt unii aşa de slabi, că permit vrăjmaşului să-i doboare mereu. Copiii lui Dumnezeu trebuie să se mînie pe Satan şi să nu-l sufere. Mîniindu-se şi detestîndu-l, ei încetează de a mai experimenta istovirea cauzată de vrăjmaş.

   Cît de des, atunci cînd eşti istovit şi doborît de Satan, taci, înduri cu răbdare şi suferi în tăcere, pînă te simţi aşa de dezgustat în tine însuţi  şi devii aşa de supărat, că spui: "Mă opun, nu vreau această stare, nu accept aceasta!" Doar spunînd aceasta, doar fiind mînios, eşti eliberat şi procesul de istovire încetează. Copiii lui Dumnezeu trebuie deci să se ridice ca să respingă şi să osîndească vrăjmaşul. Unii oameni nu sunt eliberaţi pentru că încă au putere să suporte. O persoană care îndură istovirea şi chinurile lui Satan, care permite diavolului să-i risipească energia, bucuria şi viaţa lui spirituală, a căzut în cursa vrăjmaşului. Să fie clar, bineînţeles, că nu trebuie să ne mîniem pe oamenii folosiţi de Satan; din contră, trebuie să avem răbdare cu ei, chiar să-i iubim. Dar trebuie să ne opunem şi să ne împotrivim uneltirii ascunse a lui Satan. Dacă ne opunem la ceea ce face el, curînd vom fi liberi.

   Puterea de a te împotrivi celui rău vine din recunoaşterea apăsării lui. Unii credincioşi, cînd sunt manipulaţi şi asaltaţi, se opun, într-adevăr, şi se împotrivesc lui; totuşi, ei nu găsesc putere în ei înşişi. Aceasta se întîmplă pentru că ei nu văd apăsarea lui Satan. Deşi se împotrivesc, ei nu par a avea putere să-şi ridice glasul împotriva vrăjmaşului. Dacă poţi sau nu să te împotriveşti lui depinde de cît de mult îl urăşti. Dacă nu eşti foarte supărat pe el, cuvintele tale la adresa lui se vor risipi în aer. Dar dacă eşti cu adevărat exasperat, devii mînios pe el. Această mînie devine puterea ta. Deschizîndu-ţi gura, îl faci pe vrăjmaş să fugă.

   Acest fapt de a nu suferi vrăjmaşul vine prin revelaţie. Pentru că vezi cum te istoveşte, te împotriveşti lui. În momentul în care vezi aceasta, Satan ştie că tactica lui este descoperită şi nădejdea lui este pierdută. Fie ca Dumnezeu să aibe milă de noi ca să putem recunoaşte lucrarea lui Satan. Să ne dăm seama că, dacă îndurăm răbdători, lucrarea lui Satan va continua în mod sigur; dar dacă izbucnim, el ne va părăsi imediat. Să înţelegem că toate felurile de împotrivire nu sunt de nici un folos, doar atunci cînd ne deschidem gura ca să ne împotrivim vom vedea că Satan este forţat să se retragă. Dacă într-o zi vom vedea ce face Satan - că el, într-adevăr, pune la cale totul - ne vom ridica cu curaj şi vom spune: "Resping; mă opun!" Şi cînd Dumnezeu ne dă o astfel de împotrivire, aceasta devine imediat eficace.

   În concluzie, terbuie să citim Efeseni 6.13 în care Pavel ne spune că după ce "am făcut totul" (versiunea ASV), trebuie "să stăm în picioare" şi să nu permitem lui Satan să ne istovească. Trebuie să-L rugăm pe Domnul să ne deschidă ochii ca să vedem ce face lucrarea de istovire a lui Satan asupra copiilor lui Dumnezeu. Să ne ridicăm, să ne împotrivim şi să vorbim împotriva vrăjmaşului. Să spunem: "Mă împotrivesc, mă opun, nu accept această istovire!" Dacă respingem şi ne împotrivim la orice tactică de istovire folosită de Satan împotriva noastră, vom fi martori la mîntuirea Domnului şi la eliberarea din stratagema de istovire a lui Satan.

   O astfel de rostire are nevoie de acoperirea sîngelui. Fie ca Dumnezeu să ne acopere cu sîngele Domnului Isus!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/110114/sa-urim-lucrarea-de-istovire-a-lui-satan