Ana Maria a văzut Peniel
Autor: Dorina Tofan
Album: fara album
Categorie: Diverse

În fiecare lună, pe data de 15, la ora 6:40, îmi amintesc de plecarea sorei mele Ana Maria Gavrilovici la Domnul Isus. În fiecare duminică dimineaţa, în jurul orei 6:40, când mă trezesc să verific ce face Luca, fiul meu de 6 luni, îmi amintesc că este ora la care s-a petrecut accidentul şi încerc să-mi imaginez cadrul în care s-a produs: în maşină erau toţi adormiţi de oboseală, după călătorii şi orele de studiu, iar pe stradă, fiind duminica devreme, nu prea circulau multe maşini.

De fiecare dată când văd luna pe cer, mă gândesc la localitatea Luna din judeţul Cluj, unde sora mea a fost luată la Domnul.

În fiecare dumnică dimineaţa, la ora 10:40, simt un fior în inimă, retrăind ce s-a petrecut cu 3 luni în urmă: era o duminică, aşa ca multe altele, dar urma să fie memorabilă. La 10:40 tata tocmai se aşezase pe banca bisericii, după ce luase cuvântul la studiul biblic. Atunci a văzut pe şeful poliţiei căutând cu privirea pe cineva, pe uşierul care se apropia să-i spună că este căutat..., iar apoi, afară, în faţa bisericii, alături de mama, avea să afle cumplita veste despre mezina familiei noaste...

Aceeaşi veste sfâşietoare aveam s-o aflu şi eu după terminarea programului de dimineaţă, în Torino, iar sora mea Cecilia avea s-o afle în toiul nopţii, în Phoenix, Arizona.

În acea dimineaţă fiul meu împlinea 3 luni şi trebuia să fie o zi deosebită de altele... Şi a fost.

Ana Maria plecase cu trei zile înainte la Arad, la conferinţa anuală "Peniel". Eu nici n-am ştiut, cu toate că noi comunicam des prin SMS. Am căutat să văd ce spune Biblia despre "Peniel" şi am găsit, de fapt soţul meu Cristi a găsit textul din Geneza 32:24-32. După ce Iacov s-a luptat cu un om până la revărsatul zorilor, şi-a dat seama că, de fapt, L-a văzut pe Dumnezeu şi a pus locului aceluia numele "Peniel" – faţa lui Dumnezeu. Probabil că şi tinerii din maşină s-au luptat şi ei până la revărsatul zorilor cu oboseala, dar spre deosebire de povestirea biblică, oboseala i-a învins pe ei. După ce a văzut Faţa Domnului, Ana Maria a fost luată de El, pentru că omul nu poate să vadă faţa Lui şi să continue să trăiască.

Versetul 31 spune: "Răsărea soarele când a trecut pe lângă Peniel..." şi în cazul lor, răsărea soarele când a trecut îngerul Domnului pe lângă ei...

Din această luptă, Iacov a rămas cu o urmare: şchiopăta din coapsă; la fel şi tinerii care au avut fracturi de picior... Toţi cei care au rămas pot spune, ca şi Iacov în versetul 30, după ce a luptat cu îngerul Domnului: "Am văzut pe Dumnezeu faţă în faţă şi totuşi am scăpat cu viaţă"... Este uimitoare asemănarea dintre aceste două situaţii; de aici putem vedea că a fost lucrarea Domnului.

Punând toate cap la cap, tata şi-a adus aminte că de o bună bucată de timp îl urmărea versetul din Ezechiel 22:30 "Caut printre ei un om care să înalţe un zid şi să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea, pentru ţară, ca să n-o nimicesc". Am înţeles că Ana Maria a fost omul ales de Domnul să stea în spărtură, pentru ca El să mai acorde o şansă celor care glumesc cu pocăinţa şi încă nu Îl au ca Domn în viaţă.

Am înţeles că era pregătită să vadă Peniel, faţa Domnului, din nenumăratele notiţe şi însemnări pe care le-am găsit în biroul ei; din exemplul de viaţă pe care l-a lăsat în urmă. Era dezamăgită de felul în care oamenii privesc viaţa, de scopurile mărunte de viaţă ale tinerilor de astăzi.

În caietul de limba engleză de clasa a XII-a (2007) am găsit o rugăciune pe care a scris-o într-o dimineaţă. Nu a scris data, dar cred că era la sfârşitul lunii ianuarie, când mama a venit la mine să mă ajute în noua "meserie" de mămică. Ştiu că se simţea foarte singură, întotdeauna s-a simţit singură, dată fiind diferenţa de vârstă între noi (12 ani) şi între ea şi Cecilia (14 ani), dar acum tânjea după cer, dorea să vadă gloria lui Dumnezeu.

Anexez această rugăciune, aşa cum a scris-o ea în limba engleză, urmând apoi traducerea:

If God’s with me, who could be against me??
Nobody.
To You I come this morning, God,
And want to ask You for compassion.
I seek for You day and night!
to find the wellspring of blessings
and to receive your Holy Spirit.
This morning, God, I’m very sad,
cause no one seems to care about me
and who I am. This, You’re the One
who listens and You’re the One who
cares and loves me. That’s why, Jesus,

I seek for sympathy from You, and
I ask You to be with me and diminish
my suffering. I feel lonely in this world,
God, and I want You to take me to
Heaven, to see Your Glory and mighty power.
I don’t wanna live a single day on earth,
I don’t seek for money or beauty, I just want
friends who care about me and love me and
friends who understand my problems. I know
You are my best friend, God, and I know
I can come to You whenever I want and
need to. It is You who gave me strength
and who helped me when I needed,
that’s why I give You praise and I
worship Your Holy Name.
People want from me to have money,
clothes, beauty, nasty mind... but
I don’t seek these on Earth. I just
Wanna seek for You and only You, my
Precious Jesus.

Thank You so much for Your blessings
every day and Thank You, God, for
answering my prayers everytime I
ask You to. Especially this morning,
I saw Your work and Your promise.
Thank You God because You are for
me! I love you Jesus! Praised be Your Name! Amen.

 

Dacă Dumnezeu e cu mine, cine poate fi împotriva mea??
Nimeni.

La Tine vin în dimineaţa asta, Doamne, şi vreau să-Ţi cer milă. Te caut zi şi noapte! Să caut izvorul binecuvântării şi să primesc Duhul Tău Sfânt.
În dimineaţa asta, Doamne, sunt foarte tristă, pentru că se pare că nimănui nu-i pasă de mine sau de cine sunt.
Tu eşti Cel ce mă ascultă şi Tu eşti Cel care-mi poartă de grijă şi-I pasă de mine. De aceea, Isuse, caut milă de la Tine, şi-Ţi cer să fii cu mine şi să-mi micşorezi suferinţa. Mă simt singură în lumea asta, Doamne şi doresc ca Tu să mă iei în Cer, să văd gloria şi puterea Ta măreaţă.
Nu mai vreau să trăiesc nici măcar o singură zi pe pământ. Nu caut bani sau frumuseţe, caut doar prieteni cărora să le pese de mine, să mă iubească şi să înţeleagă problemele mele. Ştiu că Tu eşti prietenul meu cel mai bun, Doamne, ştiu că pot veni la Tine oricând vreau sau am nevoie. Tu eşti Cel care mi-ai dat putere şi m-ai ajutat la nevoie, de aceea Te laud şi mă închin înaintea Numelui Tău Sfânt.
Oamenii se aşteaptă să am bani, haine, frumuseţe, gânduri murdare... dar eu nu caut astea pe pământ. Eu vreau să Te caut doar pe Tine, scumpul meu Isus.
Mulţumesc atât de mult pentru binecuvântările Tale zilnice şi mulţumesc Doamne că mi-ai răspuns la rugăciuni de fiecare dată când Te-am rugat.
În special în dimineaţa asta, am văzut lucrarea Ta şi promisiunile Tale.
Mulţumesc Doamne că Tu eşti pentru mine.
Te iubesc, Isuse! Slavă Numelui Tău.
Amin.

- Din caietul de engleză de clasa a XIIa 2007 -

Văzând cât de mare a fost dorinţa ei de a pleca la Domnul, nu putem decât să acceptăm ceea ce s-a întâmplat.

Una dintre dorinţele ei a fost să devină misionară. A început să evanghelizeze colegele de clasă, de care s-a apropiat foarte mult, discutând pe teme biblice dar, în acelaşi timp, a fost atentă să nu invadeze spaţiul privat al vieţilor lor. Ultimul suflet pe care l-a invitat să ia parte la un program creştin a fost Nikky, un băiat întâlnit pe străzile Aradului din întâmplare. Aceasta s-a întâmplat sâmbătă, cu o zi înainte de accident. Acest tânăr a luat parte la seara de evanghelizare organizată de "Peniel", când a predicat fratele Vladimir Pustan.

Ne rugăm în continuare pentru Nikky, colegii de clasă ai Anei, pentru profesori şi doamna dirigintă, ca Domnul să li se descopere şi lor, ca şi ei într-o zi să vadă Faţa Lui... Ne rugăm pentru toţi tinerii care au fost atinşi în suflet de acest eveniment, să nu amâne hotărârea lor, ci să se predea Domnului, care-i aşteaptă cu braţele deschise.

Am căutat caietul Anei cu notiţele luate în timpul conferinţei "Peniel". Ultima propoziţie notată este "Hristos vrea să se laude cu noi." Credem într-adevăr că El vrea să se laude cu noi, deci să trăim cum ne cere El şi să-L lăsăm să lucreze la viaţa noastră.

Avem încredinţarea că El şi-a cules rodul din această lucrare şi că moartea sorei mele n-a fost în zadar...

Ne bucurăm ori de câte ori cineva ne contactează şi ne spune că viaţa lui s-a schimbat. Ne bucurăm să citim comentariile voastre pe Internet, ne încurajează foarte mult orice cuvânt adresat familiei noastre.

Aşteptăm şi noi plecarea la Domnul şi reîntâlnirea cu Ana Maria, pe străzi de aur. Probabil că acum ea participă la repetiţiile de cor ale îngerilor şi învaţă o cântare nouă... pe care toţi o vom cânta Mielului.

Mulţumim tuturor celor ce ne poartă în rugăciune şi ne încurajează prin mesajele lor.

Fiţi binecuvântaţi de Domnul!

 

Dorina Tofan.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/11007/ana-maria-a-vazut-peniel