A iubi pe Cristos
Autor: Thomas A. Kempis
Album: Urmând pe Cristos (Imitatio Christi)
Categorie: Meditatii

   Ce înseamnă a iubi pe Cristos mai pe sus de toate

   1. Ferice de cine înţelege ce înseamnă a iubi pe Cristos! Se cade să te lipseşti de orice altă iubire pentru cel Preaiubit, căci Isus voieşte să fie iubit mai pe sus de toate. Iubirea de oameni este înşelătoare şi nestatornică, pe cînd dragostea pentru Isus este statornică şi credincioasă. Cine se lipeşte de un om, cade odată cu el; cine se lipeşte de Domnul rămîne în veci. Pe Acela trebuie să-L iubeşti, pe Acela trebuie să-L ai ca prieten, care nu te va părăsi, cînd toţi te vor părăsi, şi nu te va lăsa să pieri. Căci va veni ziua cînd, vrînd, nevrînd, va trebui să te desparţi de toate.

   2. Fie trăind, fie murind, tu ţine-te de Isus şi lasă-te cu totul în seama dragostei Lui, singurul care te poate ajuta, cînd oamenii nu-ţi mai pot fi de nici un ajutor. Aşa este Preaiubitul tău: El nu voieşte să împartă cu nimeni dragostea ta, ci să fie singur stăpîn pe inima ta şi să domnească în ea ca un împărat pe tronul său. O, dacă ai putea să-ţi goleşti inima de toate, atunci Isus ar veni bucuros să-Şi facă locaş în tine. Curînd, curînd vei vedea că nădejdea pe care ţi-ai pus-o în oameni s-a dus; numai nădejdea în Isus rămîne. Ah, nu te încrede şi nu te rezema pe trestia clătinată de vînt, căci, "orice făptură este ca iarba şi toată strălucirea ei ca floarea de pe cîmp. Iarba se usucă, floarea cade, cînd vîntul Domnului bate peste ea."

   3. Vei fi în curînd dezamăgit, dacă vei preţui pe oameni după ceea ce arată ei pe dinafară. Dacă vei căuta să ai de la alţii mîngîiere şi folos, vei avea adeseori pagubă. Dacă, în toate, vei căuta numai pe Domnul Isus, Îl vei găsi în toate. Dacă însă te vei căuta pe tine însuţi te vei şi găsi, dar aceasta va fi spre pierzarea ta; căci cine nu caută pe Domnul Isus, se păgubeşte pe sine însuşi mai mult decît l-ar păgubi toată lumea şi toţi vrăjmaşii la un loc.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/107995/a-iubi-pe-cristos