Ce este adevarul?...
Autor: darulcelmaidepret
Album: fara album
Categorie: Adevărul

 

“Ce este adevarul?” este intrebarea l-a care Pillat n-a primit nici un raspuns.

Intr-o lume in care s-a cam pierdut notiunea de adevar, intr-o societate in care totul este relativ, avem nevoie de absolut. Intr-un sistem educational cu un adevar relativ, trebuie aratat un adevar absolut. Noi crestinii pretindem ca detinem adevarul absolut.

Adevarul nu e negociabil. Fie el dur si taios, ramane tot adevar. Indiferent daca ne convine sau nu. Si nu-l putem imparti. Sa luam partea care ne place. Ori il luam ca intreg ori nu. Nu merge cu jumatati de masuri.

Adevarul costa. Adevarul e dureros. Provoaca insomnii. De aceea o gramada de oameni traiesc in minciuna, ca-i mai comod. Nu-i costa nimic. De-aia multi s-au obisnuit cu pacatul pentru ca iesirea din tipare todeauna doare… si costa. De aceea multi resping adevarul, pentru ca produce insomnie. Ce sa zic, atunci cand adevarul iese la iveala, produce schimbari…schimbari majore. Schimba idei, mentalitati, oameni, popoare, tari…schimba totul.

Dostoievski spunea: ”Daca cineva mi-ar dovedi ca Hristos se afla in afara adevarului, as prefera sa raman cu Hristos, decat cu adevarul”.

Crestinismul nu e un set de reguli, ci este Isus- care se proclama Adevar.

Adevarul este Legea lui Dumnezeu (Psalmul 119:142), poruncile Lui (Paslmul 119:151). Adevarul este Cuvantul lui Dumnezeu (Ioan 17:17).

Adevarul ne face slobozi “Veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi” (Ioan 8:32).

Adevarul este Isus Cristos: “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine” (Ioan 14:16).

Adevarul este libertate, viata, lepadarea sinelui. 

Adevarul este cel care ne va judeca. Este cel in fata caruia vom sta fiecare dintre noi, fie ca vrem sau nu. In fata Lui vom da socoteala pentru orice fapta, vorba, gand, atitudine. Fie ele rele sau bune, in acea zi toate vor iesi la iveala. Secretele umanitatii se vor da pe fata, si multe surprize vor fi…

 “Adevărul e stăpânul nostru, nu noi stăpânim adevărul”, spunea marele nostru poet.

 

 

 

 

 

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/107364/ce-este-adevarul