Cu talantul la zaraf
Autor: Teodorax36
Album: fara album
Categorie: Diverse

De multe ori auzind pilda talantilor, suntem cuprinsi de framantari si de nelinisti. Ne bantuie scenarii care de care mai inspaimantatoare. Deja ne si vedem in fata Stapanului, muti de rusine, pentru ca nu am facut nimic cu talantul nostru. Si, tot acest scenariu se desfasoara in mintile noastre, in timp ce in fundal staruie muta intrebarea: “Totusi, care o fi talantul ala?”  Si scotocesc cu inversunare in minte dupa vre-o solutie de scapare, ceva ce sa fac si eu, ca sa nu ma gasesc intr-o zi in situatia robului netrebnic, pedepsit de stapanul sau.  Am incercat mai multe, sau mai bine-zis m-au impins altii sa incerc. Presiunea era mare. Trebuia sa fac ceva. Dar ce? Caci nimic nu era pe masura mea. Armura ce mi se dadea s-o imbrac era mereu prea grea si sabia mereu prea mare, in timp ce eu m-as fi descurcat foarte bine cu o traista plina de pietre si o prastie.

Multi dintre noi ne-am chinuit de-a lungul timpului sa identificam talantii ce ni s-au incredintat!     Gresit !    Da, nimic mai departe de adevar!       Un talant inseamna un mare numar de monede. Monedele acestea sunt tot ce esti si tot ce ai. Azi le folosesti pe unele, maine pe altele, in functie de circumstante. Daca existi, inseamna ca ai cel putin un talant. Si, un talant e foarte mult! Cercetati pe net si veti fi surprinsi. Dumnezeu, care este bogat in bunatate, si da tuturor cu mana larga si fara mustrare, nu ti-a dat aur de calitatea a patra, si nu ti-a dat nici putin…Acesta este punctul in care incep sa ma simt chiar bine! Asadar, trebuie sa fie vorba despre ceva foarte simplu si pe care eu il am si l-am avut tot timpul, si cu care probabil ca ma descurc foarte bine, daca nu ma incurc in a face lucruri care nu ma reprezinta si pe care nu am fost chemata sa le fac. Totul tine de onestitate.  Din acest punct, viata de crestin devine chiar frumoasa! Calea e ingusta , dar peisajul e superb.    “Putin”, este un singur lucru in aceasta pilda, “putin” este acel lucru pe care poti sa-l faci ca sa primesti o rasplata si sa intri in bucuria Stapanului Tau. Tot ce trebuie, este, sa ai BUNAVOINTA DE A FACE CEVA, iar ea te va purta mai departe… chiar foarte departe.  Haideti sa facem putinul necesar in circumstantele simple, cotidiene, pe care Dumnezeu le creeaza pentru noi. In felul acesta, ne ducem talantul la zaraf. Haideti sa iubim, haideti sa transmitem bucurie, sa pastram pacea, sa fim indelung rabdatori, sa facem binele, sa fim credinciosi, sa manifestam bunatate, sa ne luam trupul in stapanire si sa ne controlam poftele si astfel, o lume de posibilitati de a investi talantul se va deschide in fata noastra.

Ar mai fi multe de zis pentru linistirea si incurajarea celor ca mine, care s-au luptat in zadar ca sa intre in armura vre-unui Saul, cand le sta asa de bine sa fie un David, dar va las pe voi sa continuati asa cum veti crede de cuviinta.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/106587/cu-talantul-la-zaraf