Confesiune și confesionalism
Autor: George Cornici
Album: În puține cuvinte
Categorie: Diverse
   Dumnezeu, bine-nţeles, e un gentleman. El respectă alegerea noastră cu privire la confesiune. Pe parcursul vieţii m-am întrebat de atâtea ori de ce sunt mai multe confesiuni; ar trebui să fie doar una, îmi ziceam eu. Unii spun că Filipeni 3:16 e baza scripturală pentru existenţa mai multor confesiuni. Dar în ochii lui Dumnezeu, nu suntem creștini după Evanghelie, penticostali, baptişti etc; în ochii Lui suntem credincioşi sau slujitori sau fii de Dumnezeu.


 

   Şi totuşi Dumnezeu respectă confesiunea din care facem parte. Vrea să-I slujim cu devotament în cadrul confesiunii respective. Cu alte cuvinte nu vrea să ne scoată din confesiune ci să scoată confesionalismul din noi, care este duhul de a pune confesiunea înainte de Hristos. De aceea confesionalismul, oriunde se manifestă, e un idol. Unele dicţionare dau această definiţie a confesionalismului: „Concepţie teologică ce consideră obligatorie apartenenţa la o anumită confesiune”


   Să luăm aminte la cuvintele apostolului Pavel: „Şi voi, prin El, sunteţi in Hristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înţelepciune, neprihănire, sfinţire şi răscumpărare, pentru ca, după cum este scris: "Cine se laudă să se laude în Domnul."



   Nimic nu poate fi mai presus de Fiul jertfei. Să aibă El întâietate în toate! Amin!

George Cornici

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/104869/confesiune-si-confesionalism