Lucrurile mărețe și lucrurile mărunte
Autor: Matei Filip
Album: O Viata Castigata
Categorie: Meditație

   Desigur, vă aduceți aminte de acel cerșetor olog din naștere ce ședea la poarta numită "Frumoasă" a Templului și cerea de milă, dar într-o zi, trec pe acolo Petru și Ioan care se duc să se roage și viața acestui om este schimbată.

   Cei mai mulți creștini se așteaptă să primească de la Dumnezeu lucruri mărunte pe care ei le consideră lucruri mari (bani, mașini, case) care echivaleaza cu aurul și argintul pe care se aștepta să-l primească cerșetorul acesta. Petru îi spune că aur și argint nu are, ceva în genul că aurul și argintul nu te pot ajuta dar, știu ce te poate ajuta.

   De multe ori, vrem de la Dumnezeu doar ce ne place și nu dorim  ceea ce este bun și sănătos din partea lui Dumnezeu. Venim la biserică nu să fim vindecați ci doar să mai criticăm un pic sau să mai pice câte o picătură în vasul nostru, să ne simțim bine pe moment, și suntem multumiți. Oare, acesta este planul lui Dumnezeu? Oare, nu are El lucruri mult mai mărețe și de folos pentru noi?

   Să încetăm să mai dorim lucruri mărunte și să vrem cu adevarat ca Dumnezeu să ne umple inimile cu Duhul Său cel Sfânt care să ne vindece de orice rău. Amin! (Faptele apostolilor 3:1-11)

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/104579/lucrurile-marete-si-lucrurile-marunte