"Doamne, auzi-mi glasul, dimineata"
Autor: Câmpeanu Cezar
Album: fara album
Categorie: Diverse

Ziua evreiasca avea trei momente rezervate pentru rugaciune: seara, dimineata si la amiaza. Rugaciunile de seara si de dimineata coincideau cu jertfele de seara si de dimineata. David a preluat a...ceasta practica, asemenea evlaviosului Daniel. In mai multi psalmi, David accentueaza importanta trezitului dis-de-dimineata, pentru a se ruga (Ps. 57:8; 63:1; 108:2). Exemplul suprem pentru noi il reprezinta Domnul Isus.
 
Ne amintim cateva texte din Scriptura care vorbesc despre momente rezervate rugaciunii:

  • 1 - Dimineata - Ps. 5:3; Marcu 1:35. Domnul Isus Insusi a aratat importanta rugaciunii dis-de-dimineata, inaintea celorlalte activitati ale zilei.
  • 2 - La amiaza - Ps. 55:17; Dan :10; Fapt. Ap. 10:9.
  • 3 - Seara - Ps. 141:2; Fapt. Ap. 3:1; 10:3, 30.
  • 4 - La miezul noptii - Ps. 119:62; Fapt. Ap. 16:25.
  • 5 - In orice vreme - 1 Tes. 5:17 - "Rugati-va neincetat."
 
Rugaciunea este, trebuie sa fie, practica obisnuita a unei vieti crestine normale, a vietii adevaratului urmas al lui Hristos (Luca 18:1). "Doamne, auzi-mi glasul, dimineata." David isi incepe ziua cu Dumnezeu (Ps.55:17; 59:16; 88:13; 92:2). O lume vrajmasa lui Dumnezeu ne asteapta (vers.8-9), si asemenea lui David trebuie sa ne incepem ziua cerand calauzirea Domnului (vers.8) si bucurandu-ne de protectia divina (vers.11-12). David intelegea caracterul echilibrat al Dumnezeului sau care era atat drept (vers.4-6), cat si iubitot (vers.7). De aceea el putea sa vina dimineata cu toate problemele sale si sa le puna in mainile Celui care aude rugaciunile si raspunde, in mainile Celui care este si Dreptate si Dragoste. In dreptatea Sa, pacatul nostru trebuia platit-pedepsit, dar in dragostea Sa, a platit El Insusi la Golgota, in locul nostru, caci, "plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu, este viata vesnica, in Isus Hristos, Domnul nostru", si "Pe Cel care n-a cunoscut nici un pacat, Dumnezeu L-a facut pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El." "El a fost facut de Dumnezeu pentru noi intelepciune, neprihanire, sfintire si rascumparare." Mare si minunat Dumnezeu avem. Mare si minunat este Fiul Sau, Domnul si Mantuitorul nostru Isus Hristos. Pot sa zic si eu, ca David, in dimineata aceasta, cu toata increderea: "Doamne, auzi-mi glasul dimineata. Dimineata eu imi indrept rugaciunea catre tine, si astept." Eu pot sa rostesc aceasta rugaciune, dimineata. Tu, cel care citesti, faci lucrul cesta ? Daca-l faci, se va vedea in viata ta pe parcursul zilei. "Cine citeste, sa inteleaga" (Mat. 24:15).
*
SLAVIT SA FIE DOMNUL NOSTRU ISUS HRISTOS. AMIN ?
 
 
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/schite/103712/doamne-auzi-mi-glasul-dimineata