Totdeauna sus?
Autor: Ionela Baloi
Album: fara album
Categorie: Diverse

In Biblie există promisiuni pentru noi, promisiuni menite să ne ajute în viața de zi cu zi. Iată câteva versete:

Deuteronom 28 : 13, 14 „Domnul te va face să fii cap, nu coadă; totdeauna vei fi sus, și niciodată jos, dacă vei asculta de poruncile Domnului, Dumnezeului tău…”

Romani 8, 28: “De altă parte știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celor ce sunt chemați după planul Său.” 

Versete încurajatoare și ușor de crezut când toate lucrurile îți merg într-adevăr bine. Când ai tot ce-ți trebuie și ești apreciat de cei din jur, când ai luat toate examenele la școală, când ai luat permisul de conducere poate, sau când ai reușit să te angajezi în sfârșit, când ești promovat, aplaudat e foarte ușor să accepți versetele acestea și să crezi că toate îți vor merge bine în viață.

Dar ce  faci atunci când îți merge rău?  Ce faci când nu ai loc de muncă, nu ai luat carnetul de conducere, nu ai luat examenele la școală, n-ai bani, pe tine nimeni nu te ajută să faci ce ți-ai propus, te simți singur, ești criticat de alții și nu vezi nicio ieșire din necazuri? Toți prietenii tăi au reușit să își facă o familie, iar tu încă n-ai pe cineva. Simți că nu-ți găsești locul.  Dumnezeu este drept și uneori ne pedepsește pentru păcatele noastre.  Dar cum să privești versetele de mai sus, dacă ai o relație corectă cu Dumnezeu și totuși simți că nu se schimbă nimic în jur?

„Totdeauna sus, niciodată jos” – da, pentru că și atunci când te simți slab, ești, de fapt, tare! Cred că ai nevoie să reții câteva lucruri.

1.  Tu nu ești la întâmplare

2. Dumnezeu vede totul și știe prin ce treci

3. Dumnezeu vrea să crezi cu adevărat  în El și Cuvântul Său oriunde te-ai afla

1. Tu nu ești la întâmplare

Dumnezeu nu S-a uitat la tine când te-ai născut, ca la un om care Îl va întrista, Îl va „răstigni”. El  a așteptat nașterea ta și abia aștepta să ți se descopere, să te iubească, să fie Singurul care te înțelege. Cuvintele pe care le citești sunt adevărate și încercate de mulți oameni. Sunt simțite și de mine. Să nu le citești superficial! Dumnezeu te-a făcut cu un scop! Tu nu ești un accident.

2. Dumnezeu știe necazurile tale

N-ai pățit niciodată să fii respins când te-ai dus la cineva să-i spui probleme tale? Să începi să spui cuiva prin ce treci și cât te simți de descurajat și să vezi că acel om simte că îl faci să piardă timpul cu tine. Ai simțit vreodată în timp ce vorbești cu cineva despre problemele tale că acea persoană crede că exagerezi și că te victimizezi ? Sau să râdă de tine?

Dar să știi că nu așa este cu Dumnezeu. Citește ce scrie în Psalmul 22 : 24 „Căci El nici nu dispreţuieşte, nici nu urăşte necazurile celui nenorocit şi nu-Şi ascunde faţa de el, ci îl ascultă când strigă către El.” Dumnezeu nu râde de necazurile tale, oricât de mari sau mici ar fi. Pe El nu poți să Îl enervezi dacă vii smerit și îți spui oful.

3. Dumnezeu vrea să crezi cu adevărat  în El și Cuvântul Său oriunde te-ai afla

Poate ai impresia că ești prea jos ca să te mai poată folosi Dumnezeu. Sunt multe articole scrise care au drept scop încurajarea noastră, multe versete din Biblie care ne ajută și cu toate acestea, le uităm când trecem prin probleme reale. Una din piedici este îndoiala – îndoiala că El chiar ne va scoate din cuptor, chiar ne va da ceea ce avem nevoie.

D.L. Moody a avut doar trei clase, a fost un vânzător de pantofi, avea o vorbire greoaie, dar a devenit cel mai mare evanghelist pentru Dumnezeu.  Moise a adus o serie de scuze când a fost trimis la faraon, dar Dumnezeu i-a dat putere să facă lucrarea Lui.

Multe voci ne spun încotro să o luăm. Încrede-te în Dumnezeul lui Israel, care i-a călăuzit pe Moise, pe Ilie, pe Iosif. Iosif a stat 2 ani în închisoare pe nedrept. Cum te-ai fi simțit să fii în locul lui Iosif? Să ajungi în închisoare și totuși să nu cedezi – să crezi că Dumnezeu te va reabilita și nu va lăsa pe cei din jur să se uite la tine ca la un pușcăriaș. Cât de mult a fost apoi binecuvântat acest om sfânt!

Te va călăuzi Dumnezeu și pe tine, dar începe în mod real să crezi ceea ce citești din Biblie. Dacă El ți-a spus că îți va da un viitor și o nădejde, atunci crede acest lucru! Dacă ți-a promis că nu te va părăsi niciodată, cu niciun chip nu te va lăsa, oricine ai fi tu, crede asta.

Dacă spui că L-ai primit pe Isus în inima ta, atunci asta înseamnă să primești și Biblia!  „ În clipa când am devenit copil al lui Dumnezeu, viața mea a căpătat un sens. Puțin contează ceea ce sunt: pastor sau măturător de stradă, director general sau lăcătuș, menajeră sau învățătoare – viața mea nu are sens decât în clipa când sunt copil al lui Dumnezeu.”(W. Busch)

Fii tare, fii binecuvântat și fii tu însuți o binecuvântare pentru alții. Ridică-te și încrede-te în Dumnezeu, căutând prin trăirea ta să îi aduci pe alții la credință. Nu te asemăna cu lumea din ziua de azi. Tu caută să fii fericit în orice vreme, pentru că nu tu ești șeful Universului, nu tu controlezi și faci ca lucrurile să se întâmple, ci Dumnezeu.

Am să închei cu un verset pe care mi l-a citit  într-o zi Daniel Boboescu, un copil al lui Dumnezeu și rudă a mea prin care Dumnezeu m-a încurajat uneori:

1 Cronici 19 : 13 Fii tare şi să ne îmbărbătăm pentru poporul nostru şi pentru cetăţile Dumnezeului nostru, şi Domnul să facă ce va crede!


 
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/103709/totdeauna-sus