Cum sa fii un adevarat crestin ?
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse
Te-ai întrebat vreodata ce înseamna sa fii mîntuit si cum poti fi un adevarat crestin ?

Aceasta este întrebarea la care trebuie sa raspunda fiecare om, pentru a fi fericit si a gasi siguranta vesniciei.

Poate sunt lucruri în viata ta , care par sa nu mearga bine. Ai încercat multe solutii, pentru a le îndrepta, dar acestea au dat gres. Daca înca nu ai gasit raspunsul pe care îl astepti ; de ce n-ai lua aminte la ceea ce Dumnezeu, ar vrea sa-ti spuna ?

Cuvîntul lui Dumnezeu cuprinde raspunsuri concrete la orice întrebare , iar Domnul Isus ,are solutii si pentru problema cu care te framînti astazi !

Poate ca povara sufletului tau este cauzata de faptul ca :

- Te simti vinovat si nu stii cum sa gasesti eliberare si pace ?
- Ti-ai facut planuri pentru viitor, dar n-ai siguranta ca se vor împlini ?
- Esti singur si ai nevoie de cineva care sa te iubeasca si sa te înteleaga ?
- Cauti fericirea si împlinirea în viata ta , dar nu o poti gasi ?
- Doresti sa stii cum poti sa ajungi mîntuit si cum sa fii un adevarat crestin ?

Raspunsul Bibliei a carei tema centrala este “Dragostea lui Dumnezeu” te include si pe tine. Aceasta dragoste a fost descoperita atunci cînd Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a venit în lume într-un chip asemenea noua. El a trait o viata fara de pacat, dar a murit pe cruce pentru pacatul meu si pentru pacatul tau. A fost îngropat, dar a înviat dintre cei morti si este viu în vecii vecilor.

Fiindca Hristos a murit, pacatele tale pot fi iertate. Si pentru ca El a înviat , biruind moartea , tu poti avea viata vesnica. Aceasta este “Vestea Buna” pe care Dumnezeu o descopera prin Evanghelie. Poti avea acest dar al iertarii si siguranta vietii vesnice, numai daca îl primesti pe Hristos în mod personal.
Dumnezeu asteapta acest raspuns de la tine ! Versetele urmatoare arata , care este partea lui Dumnezeu si care este responsabilitatea ta în acest proces :

Dumnezeu te iubeste !

Cel mai cunoscut verset al Bibliei , arata cît de mare este dragostea lui Dumnezeu :
“ atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, sa nu piara , ci sa aiba viata vesnica “ Ioan 3:16
În dragostea lui, Dumnezeu vrea sa-ti stearga pacatele si sa-ti dea pace, bucurie si libertte , nu numai pentru viata de aici ci si pentru vesnicie.

Tu esti pacatos !

Poate ca ai auzit pe unii spunînd: “ sunt un om obisnuit, ca toti ceilalti; nimeni nu este perfect ! Biblia arata ca toti oamenii , oricine s-ar pretinde ei a fi , înaintea lui Dumnezeu sunt pacatosi : “caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu “ Romani 3:23.
Cu totii stim ca am facut lucruri gresite, care ne-au separat de Dumnezeu. Pentru ca El este Sfînt, iar noi nu ! Acest pacat aduce pedeapsa :

Dupa cum un sofer trebuie sa plateasca pentru ca a incalcat legea circulatiei, si omul trebuie sa plateasca pentru pacatul savîrsit: si “plata pacatului este moartea “ Rom.6:23.
Aceasta pedeapsa , daca continui sa pacatuiesti, îti va aduce nu numai moartea fizica ci si despartirea de Dumnezeu si osînda vesnica în iad.


Hristos a platit pentru noi !


Poate crezi ca trebuie sa faci fapte bune, sa mergi la Biserica, sau sa ai o religie , ca sa poti plati pentru vina pacatelor tale! Fiul lui Dumnezeu deja a achitat pretul : “..Dumnezeu îsi arata dragostea fata de noi prin faptulca, pe cînd eram noi înca pacatosi, Hristos a murit pentru noi “. Rom 5:8

Salvarea este prin Har !

Cuvîntul “Har” înseamna “ dar nemeritat”. Acesta arata ca Dumnezeu îti ofera ceea ce nu meriti , sau ceea ce nu poti cîstiga singur , fara sa te coste nimic; numai sa-l accepti prin credinta !“ Caci prin har ati fost mîntuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi ; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni “. Efeseni 2:8-9

Trebuie sa hotarasti acum !

Isus Hristos asteapta hotarîrea inimii tale. Primindu-L pe El în inima ta, vei deveni copilul Lui, pentru ca : “..tuturor celor ce L-au primit , adica celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu ; nascuti nu din sînge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu” Ioan 1:12-13. Ca si copil a Lui Dumnezeu , ai siguranta mostenirii .

Ai vrea sa-I dai acest raspuns spunînd :

“ Doamne Isuse, recunosc ca sunt pacatos, dar cred ca Tu ma iubesti
si ai murit pentru pacatele mele.Iarta/mi pacatele si da/mi eliberarea Ta. Te invit ca Mîntuitor si Domn al
vietii mele si te rog sa ma ajuti sa te urmez cu credinta pîna la capatul
vietii mele , avînd siguranta iertarii si-a vietii vesnice. “

Daca ai rostit aceasta rugaciune si L-ai invitat pe Domnul Isus în viata ta, poti sa ne anunti,lasînd adresa postala completa, la rubrica : “contact “. Iti vom trimite materiale de studiu, care te vor ajuta sa cresti în credinta.
Daca ai anumite întrebari , le poti adresa în acelasi mod.
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/10319/cum-sa-fii-un-adevarat-crestin