Cuvinte la vremea potrivita
Autor: A.W. Tozer
Album: fara album
Categorie: Diverse
Puteţi scrie pe o hartie acest lucru, ca fiind un adevar general valabil: Nu conteaza ce face un om, nu conteaza cat de prosper pare sa fie intr-un anumit domeniu, daca Duhul Sfant nu este Vitalizatorul suprem al activitatii lui, atunci totul se va prabusi cand va muri. Duhul lui Dumnezeu, prezenta si darurile Lui nu sunt doar dezirabile in adunarile noastre crestine; sunt absolut imperative !

Nicaieri in Cuvantul lui Dumnezeu nu exista vreun pasaj care sa poata fi rastalmacit in asa fel incat sa insemne ca Biserica vie, unitara a lui Isus Hristos de dinaintea venirii Sale, nu va avea aceleasi drepturi pe care le-a avut si in Ziua Cincizecimii.

Eu unul sunt hotarat sa nu capitulez in fata vremurilor in care traim! Putem deveni de neclintit in aceasta hotarare. In puterea Duhului, trebuie sa spunem: ”Nu cedez si nu voi ceda in fata vremurilor in care traiesc !” Putem spune acest lucru Domnului nostru, noua insine si, din cand in cand, putem s-o spunem peste umar si diavolului.

Da, sustin faptul ca astazi Dumnezeu poate face pentru noi tot ce a facut in zilele apostolilor. Oh, puterea care ne apartine, potentialul pe care il avem datorita faptului ca El este aici! Drepturile noastre cetatenesti sunt inca valabile. Satutul nostru nu a fost revocat.

Intreb dar: Ce drept are cineva sa-mi spuna, in numele invataturii biblice, ca eu apartin unei biserici diferite de biserica apostolica a primului secol? Cine are dreptul sa-mi spuna ca focul s-a stins in glorie si ca bratul atotputernic al Hristosului lui Dumnezeu are acum o putere scazuta? Cand citesc Noul Testament, cine a fost trimis sa-mi spuna : ”Dar partea asta nu e pentru tine. Pasajul ala nu e pentru tine. Promisiunea aia nu e pentru tine”? Cui i-a fost dat dreptul sa stea astfel la poarta Imparatiei lui Dumnezeu ?

Trebuie sa experimentam acel fel de trezire spirituala care sa sfarseasca intr-o noua putere morala, intr-o noua dorinta de separare de lume, o noua curatie de inima, o noua revarsare a darurilor Duhului Sfant al lui Dumnezeu.Nu exista nici un grup religios sau organizare bisericeasca din lume, pe care Dumnezeu sa nu o paraseasca daca inceteaza sa implineasca voia Sa divina.

Putem fi lipsiti de orice, dar trebuie sa avem norul si focul prezentei lui Dumnezeu. Trebuie sa avem imputernicirea si puterea Duhului Sfant. Trebuie sa avem stralucirea slavei Shekinah – Dumnezeu cu noi. Atunci, chiar daca daca suntem lipsiti de orice altceva, tot vom avea o biserica adevarata.
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/editoriale/10225/cuvinte-la-vremea-potrivita