Bucură-te omule!(Oda bucuriei)
Autor: Adi Mocan
Album: fara album
Categorie: Diverse
Este bucuria absurdă într-o lume tristă?

Bucură-te de ceea ce ai deja!

Bucură-te de sănătate dacă o ai iar de nu o ai perfectă gândeşte-te că puteai fi mult mai rău. Că puteai fi canceros. Dacă eşti bolnav de cancer, bucură-te, ai fi putut să mori pănă astăzi. Dacă eşti în căruciorul cu rotile, bucură-te că ai mâini, că unii nici măcar mâini nu au.

Bucură-te de ceea ce ai!

Bucură-te de locuinţa ta!
De vilă, dacă o ai, şi nu te gândi să-ţi construieşti alta cu 2 piscine, pentru că nu îţi ajunge una. Bucură-te de garsonieră dacă ai doar garsonieră, gândeşte-te că putea fi mult mai rău, să locuieşti în chirie, de exemplu. Sau şi mai mult, să stai sub un pod, sau să dormi pe o bancă, sau şi mai rău, sub o bancă.

Bucură-te de maşina ta, chiar dacă-i doar o Dacie pe care o împingi mai mult. Gândeşte-te că alţii n-au decât o biată bicicletă. Iar dacă ai doar o bicicletă, bucură-te că nu mergi pe jos(aşa cum merg eu de exemplu). Iar dacă mergi pe jos, bucură-te mai mult ca toţi, pentru că ai picioare cu care să mergi şi pentru că mersul pe jos este şi sănătos.

Bucură-te pentru ceea ce ai deja!

Bucură-te de hainele tale, chiar dacă sunt luate la mâna a doua, gândeşte-te că cei din Africa nu au nici măcar atât.

Bucură-te de pantofii pe care îi ai chiar dacă sunt rupţi, căci dacă te-ai fi născut pe vremea bunicilor noştri, ai fi umblat desculţ vara, iar iarna ţi-ar fi degerat picioarele în nişte obdele (bucăţi de pânză prinse de picior).

Bucură-te de familia ta, aşa cum este ea!

Bucură-te omule!Noi trebuie să învăţăm să ne bucurăm de ceea ce avem. Să învăţăm să trăim în prezent.Bucură-te DE CEEA CE AI AZI! Ajunge zilei necazul ei , a zis Isus.


PS. Am scris acest articol cu un zâmbet pe-un colţ al gurii şi cu o lacrimă pe-un colţ de ochi.
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/editoriale/10207/bucura-te-omule-oda-bucuriei