12.12.12
Autor: Viorel Balcan
Album: Taine care vorbesc
Categorie: Adevărul

 

12.12.12

,,Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.’’[ Matei  24; 36 ]

   Mulțumesc Domnului Isus, pentru cuvintele Sale pline de crezare, dar și pentru faptul că nu a lăsat nimic ascuns sau de neînțeles, pentru mintea omenească. În ultimul timp, am tot asistat la o furtună de zvonuri, precum că în anumite instanțe, vom fi martorii unor evenimente catastrofale, a unui sfârșit de lume venit și programat la comanda unor înaintași din lumea veche, sau a unei zi de Apocalipsă, la fel și ea cântărită și programată, ca fiind într-o bună zi, poarta spre sfârșitul lumii.

   Am să  fac o numărătoare inversă, asupra unor ani și numere din calendar, care prevesteau atât de înfocat  Apocalipsa, dar care au rămas doar simple amăgiri, iar din păcate pentru mulți lesne crezători, a fost și ultima lor zi din viață, ajungându-se la suicid, din pricina fricii.

   În anul 1000, mulți oameni au crezut că, odată cu noul mileniu, revenirea Domnului Isus pe pământ ar fi fost una favorabilă de El. În anul 1524, niște astrologi londonezi foarte renumiți, susțineau că lumea va fi distrusă la o data fixă de 1 februarie. În anul 1780, un grup religios din America, anunța vehement Apocalipsa, pe data de  19 mai, iar în crezul lor, celibatul ar fi calea spre răscumpărarea păcatelor.

   William Miller[ un fost învățător și predicator ] a făcut mii de persoane să creadă că sfârşitul lumii urma să se producă între 21 martie 1893 şi 21 martie 1844. Atunci când perioada a luat sfârşit iar Apocalipsa nu a venit, a schimbat data: 22 octombrie 1844!

   Anii 1936, 1943, 1972 şi 1975, au fost și ei la fel de săraci în preziceri, cu toate că, mulți pretindeau la acea vreme, Apocalipsa, și sfârșitul lumii.

   Fondatorul Bisericii Mondiale a lui Dumnezeu, Herbert Armstrong, le-a spus celor care îl urmau că Apocalipsa se va produce în anul 1936 şi că ei vor fi singurii supravieţuitori. După ce profeţia nu i s-a adeverit, a schimbat data de alte trei ori!

   Nelipsiți de profeții false, au fost și anii 2010, 2011, 2012, în care ziarele și televiziunile, explodau cu mesaje triste, că pe data de 10, 11, sau 12, a fiecărei luni din anul respectiv, Apocalipsa , va veni precum un tsunami, luându-i pe sus, pe cei nepregătiți. Apostolul Pavel, inspirat de Duhul Sânt, ne-a dat sfatul divin ca și Domnul Isus în epistola lui Matei, că nu avem nevoie să știm, sau să ni se scrie, când va veni Ziua Domnului. În epistola către Tesaloniceni, spune Cuvântul astfel;

1. Cât despre vremuri şi soroace, n-aveţi trebuinţă să vi se scrie, fraţilor.

2. Pentru că voi înşivă ştiţi foarte bine că ziua Domnului va veni ca un hoţ noaptea.

3. Când vor zice: "Pace şi linişte!", atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare.

4. Dar voi, fraţilor, nu sunteţi în întuneric, pentru ca ziua aceea să vă prindă ca un hoţ.

5. Voi toţi sunteţi fii ai luminii şi fii ai zilei. Noi nu suntem ai nopţii, nici ai întunericului.

6. De aceea să nu dormim ca ceilalţi, ci să veghem şi să fim treji. [ 1 Tesaloniceni 5; 1-6 ]

 

Ce Dumnezeu minunat avem !

    Astfel, putem înțelege, că Ziua Domnului, va veni la o data neștiută de nimeni, ascunsă chiar și de Domnul Isus. Nu spun că prooroci falși, și-au dat demisia de ieri, dimpotrivă, vor exista și alții, dar noi, să rămânem în învățătura dată de Dumnezeu prin Isus Hristos, și astfel vom învinge frica, și vom fi treji în fața tuturor profețiilor false. Ziua de ieri, pentru uni a fost poate una tristă si plină de frică, pentru mine însă, a fost una binecuvîntată de Domnul, și mult mi-ar face plăcere să știu, că și a ta a fost la fel de binecuvântată, iubite cititor în Domnul ! Fie ca harul Lui, să fie cu toată suflarea omenească.

 

Dumnezeu, să binecuvânteze România !

 

 

 Viorel  Balcan  13 decembrie 2012

 

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/101423/12-12-12