El a predicat pocainta
Autor: David Wilkerson
Album: fara album
Categorie: Diverse
Isus marturiseste: "Biserica Mea este un loc de pocainta deschisa, in care sa nu-ti fie rusine”. Intr-adevar, apostolul Paul adevereste:" Cuvântul este aproape de tine, chiar in gura ta, si in inima ta: adica, cuvântul credintei, pe care-l propovaduim noi; Daca marturisesti deci cu gura pe Isus ca Domn, si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit”.

“Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mântuire; caci Scriptura zice: oricine crede in El, nu va fi dat de rusine” (Romani, 10:8-11).

Cu alte cuvinte, venim la mantuire prin propria noastra marturisire, deschisa, de pocainta. Isus spune: “N-am venit sa chem la pocainta pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi" (Matei, 9:13). Si apoi spune iar: Prin pocainta suntem vindecati si restaurati: "Nu cei sanatosi au trebuinta de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit sa chem la pocainta pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi” (Luca, 5:31-32).

Acesta este vestea cea buna. Isus ne spune: "In Biserica Mea, oricine este vindecat prin pocainta. Nu conteaza cine esti, cum esti – frant din punct de vedere fizic, cu mintea bolnava, sau poate bolnav spiritual. Oricine vine la Mine trebuie sa vina prin acelasi mod. Si toti vor gasi deci vindecare prin pocainta” .

Cate Biserici mai deschid altarele lor pentru ca oamenii cu inima zdrobita sa vina in fata si sa se pocaiasca? Cati pastori au incetat a mai face invitatii pentru aceasta atat de importanta munca spirituala? Cati credinciosi si-au pierdut complet simtul nevoii de a-si marturisi pacatul?

Care este mesajul central al Evangheliei lui Christos? El face clar ca buna ziua peste tot in cele patru Evanghelii. El ne spune: "Iata ce predic Eu în biserica Mea. Acesta este mesajul Meu catre toti pacatosii”.

“...Isus a venit in Galilea, si propovaduia Evanghelia lui Dumnezeu. El zicea: "S-a implinit vremea, si Imparatia lui Dumnezeu este aproape. Pocaiti-va, si credeti in Evanghelie" (Marcu 1:14-15). Aceasta era primul mesaj al lui Isus de care se stie si el a predicat pocainta!

Pentru unii crestini, s-ar putea ca acestea sa fie vorbe cam tari. S-ar putea ca ei sa raspunda: “Bine, bine, dar cat de tare a insistat Isus pe pocainta?” Apostolul Luca ne da si raspunsul la aceasta intrebare, in Evanghelia sa: “Daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel" (Luca 13:5).
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/10123/el-a-predicat-pocainta