Trasand propriul tau cerc
Autor: David Wilkerson
Album: fara album
Categorie: Diverse
Esti ingrijorat cu privire la un membru al familiei sau vreun prieten care nu pare a creste sau a se maturiza in Christos? Cand masori acea persoana, nu cumva folosesti conceptul tau propriu cu privire la ce inseamna Hristos in viata acelei persoane? Nu cumva ai trasat asa ca un cerc referitor la ce inseamna sa fii un adevarat urmas al lui Christos si nu vezi deloc in interiorul acelui cerc persoana la care tu tii asa mult?

Este cumva posibil ca tu sa limitezi pe Hristos? Este cumva Isus al tau asa de mic, asa de restrâns, de nu poti crede ca Duhul Sau ar putea lucra adanc, in taina? Nu cumva condamni tu pentru ca nu corespunde cu tiparul tau? Crezi tu ca Dumnezeu este destul de mare, de maret pentru a lucra cu acea persoana in feluri nevazute?

Acum vreo 35 ani, o femeie de moravuri usoare numita Celeste Horvath a pasit in sediul Teen Challenge din Brooklyn. Era cea mai de notorietate “Madam” din New York, ce conducea o casa de prostitutie la care veneau unii din cei mai celebri oameni din vremea aceea. Celeste creascuse intr-o casa de crestini penticostali, iar bunica ei, o femeie rugativa, a proorocit cu privire la ea "Tu o sa fi un lucrator al meu, o evanghelista!” Dar Celeste a respins educatia pe care o primise la biserica si s-a indreptat spre prostitutie.

Pe masura ce acea casa de toleranta condusa de Celeste prospera, ea a dat in patima drogurilor. In tot acel timp, o batalie se dadea in inima ei. Noapte de noapte, ea se ruga "Doamne, te rog mai lasa-ma sa traiesc inca o zi". In cele din urma, Celeste a fost arestata. Stirile au tinut titlurile ziarelor nationale. La un moment dat, fratele ei i-a scris, spunând: "Asa intr-un hal ne-ai facut de rusine familia, de nu se mai poate! Esti peste orice inchipuire, peste orice compensare, nu mai poti face nimic sa recuperezi!"

Dar Isus niciodata n-a abandonat-o. Intr-o zi, intr-un moment de maxima singuratate, Celeste s-a rugat - si a cazut zdrobita inaintea Domnului. Schimbarea in ea a fost imediata, si pe loc a devenit o faptura noua.

Oricine vedea viata Celestei din afara, se gandea ca n-are nici o sansa, e complet fara speranta. Dar ei aveau o viziune limitata a lui Christos. Ei nu vedeau cum Duhul Sfant lucra in ea in toti acei ani. In timp ce oamenii din viata Celestei o vedeau doar ca o faptura triviala, ordinara, Domnul vedea in ea un lucrator al lui, o evanghelista.

Celeste a venit la organizatia Teen Challenge chiar inaintea condamnarii ei, iar noi am primit-o la noi. Ea a efectuat zilele de inchisoare unde a devenit lucratorul, evanghelista pe care Dumnezeu o chemase sa fie si a condus multe suflete la Isus in timpul petrecut acolo, in inchisoare. Dupa ce a fost eliberata, Celeste a devenit un predicator de strada puternic, de nadejde, si in cele din urma ea a pornit o biserica pe Long Island, o congregatie care arde puternic pentru Domnul si in ziua de astazi.
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/10122/trasand-propriul-tau-cerc